Britská hardrocková legenda Whitesnake sa v rámci svojho turné k novému albumu Forevermore (2011) vráti do Českej republiky. Ako agentúru Mediafax za organizátorov informovala Kateřina Dědková, koncert kapely sa bude konať 27. novembra v športovej hale vo Frýdku-Místku. Návštevníci koncertu sa podľa agentúry Mediafax môžu pravdepodobne tešiť na podobný koncertný program, aký Whitesnake predstavili v júni tohto roku, keď vystúpili v Prahe ako predskokan anglickej heavymetalovej skupiny Judas Priest.

"Vstupenky sú v predaji v distribučnej sieti Ticketportal. K dispozícii sú dva typy lístkov - na státie pri pódiu za 750 korún (v prepočte približne 31 eur), všetky ostatné vstupenky na státie stoja 550 korún (v prepočte približne 23 eur)," uviedol usporiadateľ koncertu Borek Jiřík.

Skupinu Whitesnake založil v roku 1977 vo Veľkej Británii bývalý spevák Deep Purple Dave Coverdale, ktorý ako jediný z pôvodnej zostavy pôsobí v kapele dodnes. V priebehu rokov prešli aj ďalší bývalí členovia Deep Purple - klávesák Jon Lord a bubeník Ian Paice. V skupine istý čas pôsobila aj bubenícka legenda Cozy Powell (The Jeff Beck Group, Black Sabbath), írsky gitarista Vivian Campbell (Def Leppard, Thin Lizzy) alebo gitarový mág Steve Vai.

Kapela za svoju existenciu vydala 11 albumov, viac než s poloviciou z nich dosiahla v predajnosti platinovú platňu. Whitesnake v Česku vystúpili po prvý raz v roku 1997 v rámci turné k albumu Restless Heart (1997).

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Petros Karadjias (foto.sita.sk)