Už dnes večer sa v Bratislave predstaví britský dídžej a producent Star Slinger, ktorého denník Guardian v rubrike "New band of the day" označil za najlepší nový hudobný počin tohto roka. Horúci objav elektronickej scény vystúpi v Nu Spirit Clube na warm-up akcii k novému viedenskému klubovému festivalu alternatívnej a elektronickej hudby, Waves Vienna.

Ak by sme hľadali najvšeobecnejší spoločný menovateľ pre popis hudby, ktorú tvorí Darren Williams (nie, na fotografii naozaj nie je Dave Grohl) a.k.a. Star Slinger, je to bezpochyby hip-hop. Ten vo Williamsovom podaní nie je o silných gestách ale o abstraktných beatoch. Táto kvalita sa však vo Williamsovej tvorbe prejavuje len keď sledujeme jeho filigránsku prácu s detailom. Stačí dať "oko dole z mikroskopu" a celok, ktorý sa nám zjaví, očarí popovejšou štruktúrou a pesničkovou skladbou.

Star Slinger je ako J Dilla, pričom prácu so samplami posúva na ďalší level. V jeho hudbe totiž ide o ozajstné "mikročastice hudby" kombinované a doplnené jeho svojským moderným zvukom. Samplingovou obsesiou soulom by sa podľa Guardianu vyrovnal Kanye Westovi, výsledným efektom skôr The Avalanches, či electro-funkovým Loose Ends. Live vystúpenie Star Slingera v spolupráci s jeho vlastným VJom môžete zažiť už dnes večer v Nu Spirit Clube na akcii Wilsonic meets Waves Vienna. Vstupenky sú v predpredaji online na www.tixy.sk za 7 eur alebo priamo na mieste konania za 9 eur.


Star Slinger - Mornin'

Star Slingera do Bratislavy spoločnými silami prináša slovenská značka Wilsonic a nový viedenský klubový festival Waves Vienna, ktorý sa touto akciou uvedie slovenskému publiku. Zaujímvou warm-up párty však táto cezhraničná spolupráca W+WV nekončí. Na samotnom Waves Vienna, ktorý sa uskutoční na prelome septembra a októbra vo Viedni, má Wilsonic na starosti celú jednu klubovú noc. Uvedie na nej zvuk súčasnej elektronickej scény Slovenska. "Ak sa chcete o Waves Vienna dozvedieť viac, stačí prísť v piatok 2. septembra do bratislavského Nu Spirit Clubu a spýtať sa nás, budeme tam," pozývajú organizátori Wilsonicu.

Okrem nich (a možno aj zástupcov samotného Waves Vienna), dídžejov Juniora, Stratasoula a DJa Blue Black z Prahy, bude dnes v Nu Spirit Clube predovšetkým Star Slinger, v ktorom Wilsonic presne podľa svojho motta "reflecting future" zase raz priváža do Bratislavy meno, o ktorom v budúcnosti určite ešte budeme počuť.


Star Slinger - Impressionable

Redakciu Hudba.sk za Wilsonic informoval Marián Mitaš.

--
Foto: Facebook.com/starslingeruk