Britský hudobník Chris Rea sa 17. februára predstaví naživo vo Viedni. V známej koncertnej hale Stadthalle vystúpi v rámci Santo Spirito Tour. Vstupenky na tento koncert sú už v predaji v sieti Eventim za 50,50 až 97,50 eura.

Chris Rea navštívi počas pripravovaného turné okrem iných miest aj Budapešť (15. februára, Papp László Sportaréna) a Prahu (23. februára, Kongresové centrum). Šesťdesiatročný muzikant sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1973, kedy začal pôsobiť v kapele Magdalene. Následne založil vlastnú skupinu Beautiful Losers, ktorú však neskôr opustil a vydal sa na sólovú dráhu. Debutoval v roku 1978 nahrávkou Whatever Happened to Benny Santini?. V súčasnosti má na svojom konte množstvo štúdiových albumov, viac ako 10 kompilácií, jednu živú nahrávku a taktiež soundtrack k filmu La Passione (1996).

Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Josephine, Driving Home for Christmas, The Road to Hell, Julia, You Can Go Your Own Way, Nothing To Fear alebo On The Beach. Jeho najnovším albumom je bluesová nahrávka Santo Spirito Blues, podľa ktorej pomenoval aj turné.


Chris Rea - Road to Hell

Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/Chris+Rea