"Spojili britpopovú eleganciu s prvkami elektroniky, a pokiaľ budú v tomto smere pokračovať, myslím, že budú robiť hudbu, ktorá má tvár a bude ich napĺňať," povedal o mladej bratislavskej kapele Baron Henry producent jej pripravovaného albumu Michal Novák, známy ako Mustafa z kapely Bruno Benetton Free Band. Prvou ochutnávkou tvorby Baron Henry je singel Politický upír, ku ktorému skupina natočila aj videoklip.

Základom kapely je dlhoročné priateľstvo dvoch aranžérov - mladého talentovaného gitaristu Lukáša Molnára a speváka, textára a gitaristu Tomáša "Barona" Trebulu. Kompozične sa na hudbe podieľajú aj ďalší dvaja členovia Juraj Rychtárik (basgitara, vokály) a Lukáš "Hulko" Hulanský (bicie nástroje), ktorí dotvárajú obraz a zvuk kapely.

O zvuk debutového albumu kapely, ktorý sa nachádza presne v strednej fáze výroby, sa stará Boris Vereš z SMT Studia. Videoklip k pilotnému singlu produkoval režisér Adam Šišulák, ktorý už spolupracoval s interpretmi ako GLGN, Zé Dos Frangos, Bruno Benetton Free Band a tiež sa podieľa na výrobe relácií Hudobné úlety a LIVE PARK.


Baron Henry - Politický upír

Na jar 2012 kapela chystá krst debutového CD a menšie klubové turné. Bližšie informácie o kapele nájdete na oficialnej webovej stránke www.baronhenry.sk.

--
Zdroj: SITA
Foto: archív Baron Henry