Anglický muzikant James Morrison sa s treťou štúdiovou nahrávkou The Awakening (2011) dostal na vrchol britského albumového rebríčka. Zo 157. miesta až na 5. priečku postúpil legendárny album Nevermind (1991) skupiny Nirvana, ktorý vyšiel v remastrovanej verzii. Podobný prienik zaznamenali aj Pink Floyd, ktorí sa zásluhou vydania remastrovanej verzie The Dark Side Of The Moon (1973) dostali na 12. miesto.

Morrisonovi sa na prvé miesto podarilo dostať po druhý raz v kariére, keď predtým bol úspešný aj s debutom Undiscovered (2006). Jeho novinka ponúka dovedna 13 skladieb, prvým singlom je pieseň Slave to the Music, druhým I Won't Let You Go. Dvadsaťsedemročný spevák predal z nahrávky The Awakening od 25. septembra do 1. októbra takmer dvojnásobný počet kópií ako skupina Kasabian z albumu Velociraptor! (2011), ktorý je na druhej priečke.


James Morrison - I Won't Let You Go

Na trojke v rebríčku je Ed Sheeran s debutovým albumom + (2011). Štvorka patrí anglickej speváčke Adele a jej úspešnej nahrávke 21 (2011). V Top 10 UK Chartu je už len jediná novinka a to album Neighborhoods (2011) od americkej pop-punkovej formácie Blink-182. Pre trojicu Mark Hoppus, Tom DeLonge a Travis Barker je to prvá štúdiovka po osemročnej prestávke. Prvým singlom je skladba Up All Night, nasledovala pieseň Heart's All Gone. Kapela k obom natočila videoklipy.


Blink-182 - Heart's All Gone

Rebríček singlov ovládol španielsky hudobný producent a dídžej Sak Noel so skladbou Loca People britský singlový rebríček. Zásluhou piesne, ktorú vokálne obohatila speváčka Esthera Sarita, sa stal prvým španielskym interpretom od roku 2002 na vrchole UK Chartu. Vtedy sa to podarilo skupine Las Ketchup s tanečným hitom The Ketchup Song. K singlu Loca People už vznikol aj videoklip, ktorý režíroval samotný Sak Noel.


Sak Noel - Loca People

Rovnako ako pred týždňom i dvoma týždňami je v rebríčku na druhej priečke skladba Moves Like Jagger skupiny Maroon 5 s hosťujúcou Christinou Aguilerou. Zo 120. priečky až na bronzovú pozíciu postúpila kapela Goo Goo Dolls s baladou Iris. Hit z roku 1998 sa na tretie miesto dostal zásluhou jeho interpretácie súťažiacimi z britskej šou X Factor. Zaujímavosťou je, že aj keď ide o veľmi známu skladbu, skupine Goo Goo Dolls sa s ňou predtým nikdy nepodarilo dostať ani len do Top 20 britského rebríčka.


Goo Goo Dolls - Iris

Na štvrtom mieste v aktuálnom vydaní UK Chartu je minulotýždňová jednotka - singel speváka a rapera Dappyho s názvom No Regrets. Prvú päťku uzatvára britsko-írska chlapčenská skupina One Direction so skladbou What Makes You Beautiful.

Britský rebríček albumov (25. septembra 2011 - 1. októbra 2011):

1. James Morrison - The Awakening
2. Kasabian - Velociraptor!
3. Ed Sheeran - +
4. Adele - 21
5. Nirvana - Nevermind
6. Blink-182 - Neighborhoods
7. David Guetta - Nothing But The Beat
8. Example - Playing In The Shadows
9. Joe McElderry - Classic
10. Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans

Britský rebríček singlov (25. septembra 2011 - 1. októbra 2011):

1. Sak Noel - Loca People
2. Maroon 5 featuring Christina Aguilera - Moves Like Jagger
3. Goo Goo Dolls - Iris
4. Dappy - No Regrets
5. One Direction - What Makes You Beautiful
6. James Morrison - I Won't Let You Go
7. Jason Derülo - IT Girl
8. Olly Murs feat. Rizzle Kicks - Heart Skips A Beat
9. Pixie Lott - All About Tonight
10. Bad Meets Evil featuring Bruno Mars - Lighters

Informácie zverejnila webstránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Jamesmorrisonmusic.com