Liam Gallagher by zvážil zakopanie vojnovej sekery s bratom Noelom v záujme obnovenia spolupráce skupiny Oasis v roku 2015. Ako povedal pre magazín Rolling Stone, mohlo by sa tak stať na oslavu 20. výročia vydania ich druhého štúdiového albumu (What's The Story) Morning Glory? (1995).

Frontman skupiny Beady Eye uviedol, že ak by sa im podarilo odložiť svoje spory, mohli by vyraziť na turné, na ktorom by zahrali celý album. "Bol by som za, ak by to bolo v našich silách. Na to je ale potrebná obojstranná zhoda," skonštatoval Liam.

Noel Gallagher tiež nedávno priznal, že sa s odchodom z Oasis zrejme unáhlil a rád by v roku 2015 na koncertoch odohral spomínaný album. "On to neustále spomína," poznamenal Liam, ktorý by vraj chcel brata z tejto mizérie vytiahnuť.

"Myslím ale, že potrebuje najprv urobiť túto sólovú vec, aby pochopil, že bez svojho brata nie je taký dobrý. Musí na to prísť sám," doplnil s tým, že je za reunion, i keď po ňom zvlášť zúfalo netúži a v prípade, že to nevyjde, nezáleží mu na tom, pretože je spokojný so svojou súčasnou skupinou Beady Eye.

Noel môže byť zatiaľ so svojou novou muzikantskou dráhou taktiež spokojný - debutový album jeho formácie Noel Gallagher's High Flying Birds sa aktuálne dostal na čelo UK chartu. Eponymný album, ktorý obsahuje dovedna 10 skladieb, nahrávali v Londýne a Los Angeles v rokoch 2010 a 2011. Produkovali ho Noel Gallagher a bývalý producent Oasis Dave Sardy. Z nahrávky, ktorú kritici zatiaľ hodnotia veľmi pozitívne, vyšli už tri single - The Death of You and Me, AKA... What a Life! a If I Had a Gun....

Liam Gallagher nedávno podal na brata Noela žalobu, pretože na tlačovej konferencii povedal, že Oasis nemohli odohrať svoj koncert na V Festivale v roku 2009, lebo mal Liam "opicu". V skutočnosti vraj mal laryngitídu diagnostikovanú lekárom. Starší z bratov Gallagherovcov taktiež vyhlásil, že jedným z dôvodov rozpadu Oasis bola hádka o tom, či by mal Liam počas turné propagovať svoju značku oblečenia Pretty Green.

Liam obe tieto obvinenia označil za lži a od svojho brata žiadal verejné ospravedlnenie. Ten tak urobil prostredníctvom online webchatu. "Je fakt, že mal diagnostikovanú laryngitídu a je fakt, že mal od lekára potvrdenie, ktoré to dokazuje. Chcel by som len povedať, že ak sa cíti mojimi názormi dotknutý, potom sa ospravedlňujem, ale je to celé trošku hlúpe," uviedol Noel.

Oasis debutovali v roku 1994 albumom Definitely Maybe, po ktorom nasledovali nahrávky (What's the Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe the Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.

Prvé sólové koncerty odohral Noel Gallagher vo februári 2010 na charitatívnom podujatí v londýnskej Royal Albert Hall. V pondelok 17. októbra mu vyšiel sólový debut Noel Gallagher's High Flying Birds. Liamova skupina Beady Eye sa koncom februára prezentovala debutovým albumom Different Gear, Still Speeding (2011).


Noel Gallagher's High Flying Birds - If I Had A Gun...


Beady Eye - The Beat Goes On


Oasis - Don't Look Back In Anger

Informácie zverejnila webová stránka Nme.com a Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk