Nestáva sa často, aby filmový soundtrack obsadzoval vrchné priečky albumových rebríčkov. V prípade muzikálu sa to však dá očakávať, najmä ak ide o také slávne dielo ako sú Bedári. Po tom, ako začiatkom januára soundtrack tohto muzikálu vystúpil na vrchol amerického rebríčka Billboard 200, mu teraz patrí prvenstvo aj v UK charte.

Soundtrack filmového muzikálu Bedári sa po minulotýždňovom debute na piatej priečke dostal na vrchol britského albumového rebríčka. Ide o prvý soundtrack naspievaný hereckým obsadením na čele UK Chartu od roku 1997, keď sa to podarilo Evite s hviezdnou Madonnou.


Dôvodov úspechu Bedárov na oboch stranách Atlantiku je viac - okrem atraktivity samotného filmu, ktorý je pre soundtrack tou najlepšou reklamou (aj keď ono je to vlastne naopak), zaváži aj fakt, že v januári spravidla žiadne výraznejšie novinky nevychádzajú. Inak tomu nie je ani tento rok, na ďalších priečkach sú najmä minuloročné albumy. Na druhú priečku Bedári odsunuli škótsku speváčku Emeli Sandé s jej debutovou štúdiovkou Our Version Of Events (2012). Tretiu pozíciu si udržal spevák Jake Bugg s eponymným debutom a na štvorke je aktuálne producent a dídžej Calvin Harris s albumom 18 Months (recenzia), ktorému v predchádzajúcom vydaní UK Chartu patrilo druhé miesto.

Na päťke debutuje britská indie-rocková kapela Everything Everything s druhou štúdiovkou Arc (2013). Ide o ich prvé umiestnenie v top 10, keď ich doterajším maximom bola 17. priečka, ktorú dosiahli s prvým albumom Man Alive (2010). Druhou a zároveň aj poslednou tohtotýždňovou novinkou v prvej desiatke je debutový album amerického rapera ASAP Rockyho s názvom Long. Live. ASAP (2013) na sedmičke.

Will.i.am a Britney Spears opäť na čele singlového UK Chartu

Americký raper Will.i.am a speváčka Britney Spears sa so spoločnou skladbou Scream & Shout udržali na prvej priečke britského singlového rebríčka, kam sa dostali minulý týždeň. Pieseň pochádza z raperovho pripravovaného štvrtého albumu #willpower, ktorý vyjde 1. februára.

Na dvojke debutuje raper 50 Cent so singlom My Life, v ktorom hosťujú Eminem a Adam Levine z Maroon 5. Aj na trojke sa tento týždeň umiestnila novinka, ktorou je skladba Suit & Tie Justina Timberlakea s hosťujúcim Jay-Z. Pre Timberlakea je to prvá skladba v top 10 od apríla 2010, keď sa ako hosť predstavil v singli Carry Out producenta a rapera Timbalanda. Z dvojky na štvorku klesla speváčka Taylor Swift so skladbou I Knew You Were Trouble a zo štvorky na päťku zas barbadoská hviezda Rihanna s piesňou Stay

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v singlovom a albumovom UK charte

Zdroj: SITA
Foto: Universal Pictures