Na 12. ročníku rakúskeho hudobného festivalu Frequency, ktorý sa bude konať 16. až 18. augusta v St. Pöltene, sa predstaví americká rocková dvojica The Black Keys a nu metalová kapela Korn, z Britských ostrovov prídu The xx, Glasvegas či The Subways. Na tlačovej konferencii vo viedenskom pivovare Ottakringer o tom v pondelok večer informoval hlavný organizátor podujatia Harry Jenner.

The Black Keys pôsobia na scéne od roku 2001 a na svojom konte majú sedem štúdiových nahrávok. S ostatným albumom El Camino (2011) sa dostali na druhú priečku amerického rebríčka Billboard 200. Za predchádzajúci album Brothers (2010) dostali dve ceny Grammy a tretí zlatý gramofónik pridali za skladbu Tighten Up, ktorá je jedným z ich najväčších hitov. Duo, ktoré okrem rocku čerpá inšpiráciu najmä v klasickej bluesovej tvorbe, tvorí 31-ročný Patrick Carney a 32-ročný Dan Auerbach.

The Black Keys - Tighten Up (live - Glastonbury 2010)

Okrem americkej dvojice organizátori v pondelok potvrdili účasť anglickej indie-popovej skupiny The xx, ktorá plánuje ešte pred letom vydať svoj druhý album. Na Frequency v lete zahrá aj kalifornská skupina Korn, ktorá predstaví minuloročný dubstepom ovplyvnený album The Path of Totality (2011), škótska indie-rocková kapela Glasvegas a na Slovensku populárná trojčlenná skupina The Subways. Na zoznam účinkujúcich pridali aj Kill It Kid alebo Fixers.

Korn - Get Up (live - Jimmy Kimmel show)

Organizátori už predtým potvrdili vystúpenie legendárnej alternatívno-rockovej formácie The Cure, anglickej alternatívno-rockovej kapely Placebo, britskej post-hardcoreovej skupiny Enter Shikari, nemeckých zoskupení Beatsteaks a Sportfreunde Stiller, rakúskej formácie Parov Stelar band, anglickej popovej skupiny Saint Etienne či belgického hudobníka Milowa, známeho hitom Ayo Technology. V nočnej časti festivalu zase vystúpia Modeselektor, Camo & Krooked, Benga, Andy C & MC GQ, Flux Pavilion, Zombie Nation, Modestep, Moguai či Magnetic Man.

Kompletný line-up organizátori predstavia do konca mája. Permanentka na Frequency festival stojí v predpredaji v sieti Eventim 136 eur. VIP vstupenka sa dá kúpiť za 220,50 eura. Denná kapacita areálu bude aj tento rok 45-tisíc ľudí. Mesto St. Pölten je od Bratislavy vzdialené 150 kilometrov, približne 90 minút cesty autom.

Zdroj: SITA
Foto: Theblackkeys.com

Súvisiaci interpreti: The Black Keys, Korn