Nemecký elektronický hudobník Paul Kalkbrenner sa v sobotu 7. apríla predstaví naživo v Bratislave. Dejiskom jeho vystúpenia bude Expo aréna petržalskej Incheby. Vstupenky sa začnú predávať na budúci týždeň v sieti Ticketportal.

Paula Kalkbrennera zaradil DJ Magazine v ostatnom vydaní svojho rebríčka najlepších dídžejov sveta na 62. priečku. Podarilo sa mu tak dostať pred Sashu, Paula Oakenfolda či Rogera Sancheza. Rodák z Lipska sa na scéne pohybuje od svojich 16 rokov, kedy začal hrávať v berlínskych kluboch. Lásku k tomuto mestu najlepšie zosobnil v kultovom filme o undergroundovej scéne Berlin Calling (2008), v ktorom stvárnil hlavnú úlohu.

Ako producent má Kalkbrenner na konte albumy Zeit (2001), Superimpose (2001), Self (2004), Maximalive (2005), Reworks (2006), Keule (2006), Icke Wieder (2011) a soundtrack k spomenutej snímke Berlin Calling. Veľký fanúšik futbalu a milovník histórie európskej politiky vydal aj množstvo EP nahrávok. Ako producent a dídžej sa živí aj jeho brat Fritz Kalkbrenner, ktorý v roku 2009 vokálne obohatil jeho skladbu Sky And Sand.

Paul & Fritz Kalkbrenner - Sky and Sand

Paul Kalkbrenner - Altes Kamuffel (z filmu Berlin Calling)

Zdroj: SITA
Foto: Andreas Mühe - Facebook.com/paulkalkbrenner