Silvia Hábovčíková, umeleckým menom Seylla, pochádza z Považskej Bystrice. Vyštudovala hudobno-dramatický odbor na konzervatóriu v Bratislave, odkiaľ jej cesty viedli do Prahy, kde pôsobí ako umelkyňa na voľnej nohe a pedagogička umeleckých predmetov. V januári vydala svoj debutový singel a videoklip Out There.

Na svojom Youtube kanáli zverejnila pod umeleckým menom Seylla od roku 2020 niekoľko coverov, napríklad úryvok skladby Bohemian Rhapsody od legendárnych Queen alebo I'll Never Love Again (Lady Gaga) z filmového muzikálu A Star is Born (2018). Muzikálovo znie aj jej debutový singel Out There.

"Je to pieseň, ktorá zahŕňa cestu sebaobjavovania a odolnosti. Odzrkadľuje univerzálnu túžbu dýchať, žiť autenticky a prijať liečivú silu lásky. Ukazuje cestu z temnoty do svetla a z uväznenia k oslobodeniu," hovorí speváčka a spoluautorka piesne, na ktorej spolupracovala so skladateľkou a hudobnou producentkou Soňou Kilianovou.

Silvia Hábovčíková už pred vydaním prvej autorskej skladby zaznamenala niekoľko úspechov v súťažiach na medzinárodnej úrovni, či už v speve alebo tanci. Slovensko reprezentovala aj v Los Angeles na World Championships of Performing Arts (WCOPA), čo je niečo ako olympiáda umelcov z celého sveta.

V roku 2019 tam v kategóriách popový spev a stepový tanec obsadila v silnej konkurencii celkové druhé miesto, okrem toho súťažila aj v kategórii muzikálový spev. V kategórii popový spev sa jej darilo aj v nasledujúcom ročníku, ktorý sa kvôli pandémii konal online. Obsadila v ňom tretie miesto, pričom konkurencia bola ešte väčšia, keďže online verzie sa mohlo zúčastniť ešte viac talentovaných umelcov.

Text: Hudba.sk (zdroj: Seylla)