Druhý najväčší maďarský festival VOLT sa uskutoční v dňoch 3. - 6. júla v mestečku Šopron. Podujatie má opäť čo ponúknuť aj slovenským návštevníkom. Tešiť sa môžu na koncerty Queens Of The Stone Age, Parov Stelar Band, 30 Seconds To Mars, Hurts, Papa Roach, Billy Talent, Bullet For My Valentine či Martin Solveig.

Po minuloročnom skvelom obsadení, kedy sa na pódiu objavili Faith No More, Iggy Pop či Skrillex, neostáva Volt nič dlžný svojej povesti ani v sezóne 2013. Jedným z najväčších ťahákov je nesporne banda z kalifornského Palm Desert s veľavravným názvom Queens of the Stone Age. Partička na čele s charizmatickým Joshom Hommeom sa už roky bratríčkuje so slávnym Daveom Grohlom. Ich hudba je prienikom neokresaného rock'n'rollu a zemitého stoner rocku.


Druhým najväčším nápisom na plagáte sa môžu hrdiť 30 Seconds to Mars. Americká rocková kapela vznikla v roku 1998 v Los Angeles a na jej čele stojí spevák a vo voľnom čase hollywoodska hviezda Jared Leto.


Festival VOLT sa koná v mestečku Šopron na maďarsko-rakúskych hraniciach len necelých 100 kilometrov od Bratislavy. Krásna prírodná scenéria plná zelene doplnená o pestrý kultúrny program a bohatú ponuku tradičnej maďarskej gastronómie si získavajú srdcia festivalových fanúšikov z celej Európy.


Informácie pre Hudba.sk poskytol za VOLT festival Tomáš Holetz.

Foto: Facebook.com/QOTSA

Súvisiaci interpreti: 30 Seconds to Mars, Queens of the Stone Age