Prvý júnový piatok bude sviatkom pre všetkých fanúšikov rockovej kapely Foo Fighters. V tento deň vychádza jedenásty štúdiový album americkej formácie, ktorý bude zároveň prvým albumom bez zosnulého bubeníka Taylora Hawkinsa. Práve jemu a matke Davea Ghrola bude nová štúdiová nahrávka venovaná.

Foo Fighters už stihli zverejniť dva single z albumu, ktorý označili za "prvú kapitolu nového života kapely".  V apríli predstavili pilotnú novinku Rescued, ktorá, podľa slov formácie ponúkla témy "zúrivosti a smútku až po pokoj a prijatie a nespočetné body medzi tým". O mesiac neskôr, v stredu 17. mája, vypustili rockeri do sveta druhú singlovú ochutnávku v podobe sentimentálnej pesničky Under You, ktorá hovorí o strate milovanej osoby. "Dnes som sa zobudil a prešiel milión míľ. Hľadal som ťa hore-dole. Celý ten čas je to stále ako včera. Že som s tebou prešiel milión míľ," zaznieva v nej.

Napriek dvom zverejneným skladbám zostáva identita nového bubeníka stále neznáma. Čo však kapela oznámila, je bezplatné globálne streamovanie na podporu nového albumu pod názvom Foo Fighters: Preparing Music for Concerts. Stream sa uskutoční 21. mája o 20:00 BST / 15:00 EST / 12:00 PST a bude dostupný exkluzívne na streamovacej platforme Veeps. Podujatie bude zahŕňať vystúpenie Foo Fighters, zábery zo zákulisia a bližšie nešpecifikované prekvapenie. Repríza streamu sa uskutoční 24. mája, v rovnaký deň, kedy kapela vyráža na svoje prvé turné a festivaly bez Taylora Hawkinsa.

Tracklist albumu But Here We Are:

1. Rescued
2. Under You
3. Hearing Voices
4. But Here We Are
5. The Glass
6. Nothing At All
7. Show Me How
8. Beyond Me
9. The Teacher
10. Rest

Autorka: Miroslava Rabčanová (Zdroj: Pitchfork.com)

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters