Britský spevák Rod Stewart fanúšikov poteší novým albumom. Nahrávka s názvom Blood Red Roses sa dostane na trh 28. septembra. V štandardnej verzii ponúkne 13 skladieb a deluxe edícia bude mať o tri piesne naviac.

Rod Stewart spolupracoval na produkcii albumu s Kevinom Savigarom. "Vždy mám pocit, že robím album pre pár priateľov a táto nahrávka má presne tú intimitu," vyjadril sa 73-ročný spevák na margo novinky, z ktorej najnovšie zverejnil skladbu Didn't I. V emotívnej rockovej balade hosťuje speváčka Bridget Cady



Tracklist albumu Blood Red Roses:

1. Look In Her eyes
2. Hole In My Heart
3. Farewell
4. Didn't I
5. Blood Red Roses
6. Grace
7. Give Me Love
8. Rest Of My Life
9. Rollin' & Tumblin'
10. Julia
11. Honey Gold
12. Vegas Shuffle
13. Cold Old London

Bonusové skladby deluxe edície:

14. Who Designed The Snowflake
15. It Was A Very Good Year
16. I Don't Want To Get Married

Sir Roderick David Stewart počas kariéry pôsobil v niekoľkých kapelách. V 60. rokoch minulého storočia sa stal členom už nefungujúcej formácie The Jeff Beck Group, s ktorou vydal albumy Truth (1968) a Beck-Ola (1969). Známy je tiež z kapely Faces a jej nahrávok First Step (1970), Long Player (1971), A Nod Is as Good as a Wink... to a Blind Horse (1971) a Ooh La La (1973). Držiteľa cien Grammy či BRIT Award uviedli v roku 1994 do Rock'n'rollovej siene slávy ako sólového umelca a v roku 2012 mu vzdali rovnakú česť aj ako členovi spomínaných Faces.

Zdroj: SITA (Rodstewart.com, Rollingstone.com, archív)
Foto: Eric Charbonneau/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Rod Stewart