Speváčka Katarína Koščová vystúpi vo štvrtok (23.8.) s českou skupinou Neřež na Hlavnom námestí v Bratislave v rámci programu Kultúrne leto 2012. Kapela Neřež tento rok oslavuje 30. výročie vzniku a vystúpenie bude prierezom ich tvorby od začiatkov až po súčasnosť.

Aktualizácia (23. 8., 12:20): Katarína Koščová zo zdravotných dôvodov ruší svoju účasť na troch augustových koncertoch, vrátane vystúpenia s Neřež v rámci Kultúrneho leta 2012. Viac informácií na www.fb.com/katarinakoscova.

Katarína Koščová
sa s kapelou Neřež prvýkrát spojila pred rokom na slovenskom festivale Fest Dobré Bohunice. "Bol to pre mňa zážitok zaspievať si s nimi. Vyrastala som na hudbe Neřezu a Zuzany Navarovej a nesmierne sa teším z našej spolupráce," uviedla speváčka.

Pesničky zosnulej folkovej legendy Zuzany Navarovej si v apríli tohto roka zaspievala aj na úspešnom turné, ktoré odštartovalo v Prahe pokračovalo v ôsmich slovenských mestách.

"Naozaj sme nečakali, že o koncerty bude až taký záujem. Mnoho umelcov sa dnes bojí robiť samostatné koncerty, lebo majú strach, že nepríde publikum. Nám sa však potvrdil presný opak, z čoho máme neuveriteľnú radosť a tešíme sa na ďalšie spoločné vystúpenia," uviedla po skončení turné Koščová, ktorá nedávno potvrdila, že čaká svoje prvé dieťa.

Neřež a Katarína Koščová - Andělská (Bábkové divadlo, Košice, 19. 4. 2012)

Zdroj: TASR, archív Hudba.sk
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Katarína Koščová, Nerez