Populárna skupina Hex v novembri vyrazí ďalšie turné, na ktorom sa predstaví opäť v úplne inej polohe. Ako posilu si totiž pozvala kapelu Družina, ktorá je známa tým, že hrá moderne spracovaný slovenský folklór. Piesne v nových akustických aranžmánoch zahrajú v šiestich slovenských mestách od Bratislavy až po Spišskú Novú Ves.

Hex má za sebou náročné koncertné leto, počas ktorého hudobníci odohrali množstvo koncertov. Po krátkom oddychu sa však už vrhajú do ďalšej práce. Pre fanúšikov pripravili akustické turné, na ktorom sa prvýkrát predvedú programom inšpirovaným slovenskou ľudovou hudbou. Hity Keď sme sami, Vetroň, Nikdy nebolo lepšie a ďalšie predstavia v unikátnej akustickej podobe, ktorú ozvláštnia aj vokalistky.

"Ideme na turné so skupinou Družina, ktorá hrá ľudové piesne upravené do modernej netradičnej podoby. Od nich si požičiame dve krásne vokalistky, ktoré budú s nami spievať celý koncert vokály. Niektoré piesne s nami bude hrať ich huslista a píšťalkár. Takže v istých momentoch by mohlo byť na pódiu naraz aj deväť hudobníkov! Na to sa tešíme, bude to naozaj veľké!" teší sa spevák Hexu Ďuďo.

Hex - Všetko najlepšie Acoustic Tour 2015 Zdroj: PR

Družina patrí medzi najúspešnejšie slovenské kapely v štýle world music a ethno. Jej pieseň Svieže rána sa začiatkom roka stala veľkým hitom, keď sa stala ústrednou pesničkou reklamy jedného zo známych potravinových reťazcov. Koncerty oboch kapiel sú plné energie a fanúšikovia sa majú na čo tešiť. "Sami sme zvedaví, čo z toho vyjde. Práve začíname spoločne nacvičovať úplne nový program. Už teraz je však isté, že Hex bude opäť znieť inak. Ideme do toho s 'ľudovkármi', pretože sme to nikdy tak nehrali a veríme, že to ľudí môže zaujať. Minuloročné turné malo obrovský úspech, bolo vypredané a dúfam, že tento rok to bude podobné," hovorí Yxo.

Hexáci si na turné berú tričká, CDčka a výberový album v podobe knihy Všetko najlepšie 2013-1992, ktorý vyšiel aj na vinyle. "Vlani sa nám osvedčilo, že sme vždy po koncertoch podpisovali knižky. Fanúšikovia sa aj tentoraz budú môcť po koncerte s nami osobne stretnúť, porozprávať, odfotiť. Čokoľvek, čo budú chcieť, im splníme, pokiaľ nám to dovolí zdravie," uzatvára gitarista a hlavný textár kapely Fefe. 

Skupina Hex vznikla v roku 1989 a patrí k najúspešnejším slovenským kapelám. Hrá v zložení  Peter "Ďuďo" Dudák (spev, gitara, klávesy), Martin "Fefe" Žúži (gitara), Tomáš "Yxo" Dohňanský (basová gitara) a Tibor "Tybyke" Szabados (bicie). Mnohé ich hity "zľudoveli" a spievajú si ich fanúšikovia viacerých generácií. Lístky na špeciálne akustické turné s kapelou Družina sú už v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Všetko najlepšie Acoustic Tour 2015:
hosť: Družina

12. november - Spišská Nová Ves, Kino Mier
19. november - Bratislava, Stará Tržnica
23. november - Žilina, Mestské divadlo
25. november - Trenčín, Piano Club
3. december - Košice, Spoločenský pavilón
10. december - Banská Bystrica, Aula Slovenskej zdravotníckej univerzity

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Peter Spurny

Súvisiaci interpreti: Hex