Slovenský gitarista a skladateľ Peter Luha vydal koncom septembra pod hlavičkou vydavateľstva Real Music House svoj debutový štúdiový album Viaje del Alma. Nahrávka sa podľa jeho vlastných slov vyznačuje atmosférou Andalúzie a Paríža, a na slovenskú hudobnú scénu prináša nový výraz.

Názov Viaje del Alma v slovenskom preklade znamená Cesta duše. Trinásť autorských skladieb, ktoré vznikli pod producentskou taktovkou Roberta Pospiša a Martina Sillaya, dopĺňajú dva bonusy.

Okrem pripravovaného krstu nového albumu, ktorý by sa mal uskutočniť začiatkom decembra, sa Peter Luha venuje aj filmu. V súčasnosti sa nachádza na tvorivom pobyte na severe Španielska, kde spoločne s výtvarníčkou Luciou Černekovou pripravuje ďalší zo série animovaných filmov s názvom On the Road.

Predchádzajúce dva krátke filmy tejto umeleckej dvojice už stihli získať ocenenia na viacerých medzinárodných filmových festivaloch. Ďalším úspechom slovenského multiinštrumentalistu je zaradenie sa medzi svetovú gitarovú elitu. Peter Luha sa totiž stal oficiálnym hráčom prestížnej značky Framus a jeho talent ocenilo aj publikum na gitarovom festivale Internationales Gitarrenfestival Kühlungsborn.

Dokument o albume Viaje del Alma

On the Road - Brussels (trailer)
 
Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Robert Pospiš z vydavateľstva Real Music House.