Heather Parry zo spoločnosti Live Nation a Guy Oseary, ktorý je manažérom speváčky Madonny a kapely U2, budú pomáhať dozerať na pozostalosť amerického hudobníka Kurta Cobaina. Dvojicu si vybrali vdova po spevákovi Courtney Love a ich dcéra Frances Bean Cobain.

Obaja budú dozerať na používanie muzikantovho mena, tvorby, licencií a podobne. "Heather a ja sme poctení, že budeme ako co-manažéri podporovať Courtney a Frances v ochrane a oslavovaní dedičstva a odkazu, ktorý je dôležitý pre nás všetkých," uviedol Guy Oseary, ktorý s Madonnou spolupracuje od roku 2005 a s U2 od roku 2013, kedy nahradil ich dlhoročného manažéra Paula McGuinnessa.

Kurt Cobain sa preslávil ako spevák a gitarista kapely Nirvana, ktorá vznikla v roku 1987 a debutovala albumom Bleach (1989). Najslávnejšiu zostavu kapely tvorili s Cobainom basgitarista Krist Novoselic a bubeník David Grohl, ktorý s formáciou nahral aj legendárny album Nevermind (1991). Štúdiovka zosadila z prvej priečky rebríčka Billboard 200 album Michaela Jacksona s názvom Dangerous (1991) a pochádzajú z nej hity ako Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Lithium, In Bloom či Polly.

Nirvana má na konte tiež nahrávky ako In Utero (1993) či MTV Unplugged in New York (1994). Predvlani ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Kurt Cobain zomrel 5. apríla 1994 vo veku 27 rokov. Podľa oficiálnej verzie sa vo svojom dome v Seattli zastrelil guľovnicou.

Prečítajte si tiež:

Pred 25 rokmi vyšiel album, ktorým Nirvana nadobro zmenila tvár rocku

Fanúšikovia Nirvany a konšpirácií pozor! Vyjde komiks Who Killed Kurt Cobain?

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: AP Photo

Súvisiaci interpreti: Nirvana