Fenomenálny slovenský basgitarista vydáva päť rokov po oceňovanom štúdiovom albume Time to Fly album plný hudobných farieb a silných grooveov. Novinka From the Bottom vychádza vo vydavateľstve Real Music House a Juraj Griglák ju v najbližších dňoch predstaví v špeciálnej zostave aj na niekoľkých koncertoch.

Basgitarista s mimoriadnym talentom a pôsobivým portfóliom spoluprác s domácimi aj svetovými umelcami neuznáva žánrové hranice. V jeho repertoári je jazz, soul, funk aj vážna hudba. Juraj Griglák vďaka tomu predstavuje vzácnu kategóriu hudobníkov s otvoreným prístupom k rôznym hudobným svetom.

Na novom albume, ktorý oficiálne vychádza práve dnes (21.10.), ho sprevádza absolútna elita domácej, ale aj zahraničnej jazzovej špičky a pridali sa aj hostia z oblasti vážnej hudby. Stačí spomenúť mená ako Poogie Bell, Miroslav Hloucal, Yoran Vroom, Eugen Vizváry, Dávid Hodek, Michal Bugala, Anita Soul, Ajdži Sabo, Ľuboš Šrámek či Mucha Quartet. Album sa nahrával, mixoval aj mastroval v bratislavskom štúdiu Real Music House. Vydanie novinky podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia. Na realizovanie nahrávky prispeli aj Hudobný fond, SOZA a Bratislavský samosprávny kraj.

Album už dnes pokrstí v Bratislave 

Držiteľ niekoľkých prestížnych hudobných ocenení predstaví dlho očakávaný album aj na sérii koncertov. Sprevádzať ho na nich bude kapela Company, tradične zložená zo skutočných majstrov svojho remesla. Poogie Bell je nefalšovaný funk master, jeden z najlepších súčasných bubeníkov a štúdiových hráčov bez ohľadu na žánre. Na svojom konte má spolupráce s menami ako Stanley Clark, David Bowie, Erykah Badu, Al Jarreau, David Sanborn, John Scofield, Victor Wooten alebo Chaka Khan. Objavil sa tiež na viac ako desiatich albumoch Marcusa Millera a na turné s ním strávil podstatnú časť svojej kariéry.

Juraja Grigláka na From the Bottom Tour doplní aj vynikajúci newyorský saxofonista Chris Hemingway doplní aj popredný slovenský hráč na klávesové nástroje Eugen Vizváry. Po bratislavskom krste bude turné pokračovať v ďalších troch slovenských mestách a formácia vystúpi aj na Československom jazzovom festivale v moravskom meste Přerov.

Juraj Griglak & Company - From the Bottom Tour 2019:

21. 10. - Bratislava, Pod lampou - krst CD
22. 10. - Žilina, Smer klub 77
23. 10. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
24. 10. - Přerov - Československý jazzový festival
26. 10. - Nitra, LifeHouse

Vypočujte si celý album Juraj Griglák – From the Bottom na Bandcampe:



Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Robert Pospiš z Real Music House. Tlačovú správu sme upravili.