Nylon Union završujú rok 2023 videoklipom k piesni Let It Go, ktorá sa objavila na aktuálnom albume Words And Waves. Spolu s videom bola zverejnená aj doposiaľ nevydaná demonahrávka obsahujúca vokál, ktorý producent Erik Horák použil v albumovej verzii skladby.

Text o pocite uvoľnenia a otvorenia sa tomu, čo k nám prirodzene prichádza, je vo videu symbolicky vizualizovaný nočným motýľom. "Lieta slobodne, rovnako ako pocit, ktorý príde pri úplnom odovzdaní sa a pustení toho, čo pomyselne najskôr pustiť nechceme a držíme," vysvetľuje autorka videoklipu, vizuálna umelkyňa a hudobná producentka Ema Violet.

"Let It Go bola pôvodne miniatúrou, ktorú som plánoval zaradiť ako bodku na koniec albumu, no Erik ju posunul z akustickej podoby na úplne inú úroveň použitím neúprosných elektronických beatov," hovorí o pesničke frontman skupiny Richard Imrich.

V poradí štvrtý album Words And Waves sa stal doposiaľ najúspešnejším počinom kapely Nylon Union pohybujúcej sa medzi žánrami shoegaze, art pop či psychedélia. Od jeho vydania sa až sedem skladieb objavuje pravidelne v rotáciách amerických, britských a európskych staníc.

Vplyvné americké rádio KEXP o albume napísalo, že ide o "solídnu zbierku shoegaze psych-rocku s fuzzy gitarami, priezračnými vokálmi a povznášajúcimi piesňami". Pozitívne o nahrávke napísal aj magazín Louder Than War a blog o indie hudbe Bored City.

CD a LP verzia albumu Words and Waves je v predaji na stránke vydavateľstva Vlna Records, na Bandcampe a digitálna verzia je dostupná aj na väčšine streamovacích služieb. 

Akustická demoverzia singla Let It Go:

Redakciu Hudba.sk za Nylon Union informoval Richard Imrich. Správu sme upravili.