Talianska metalová skupina Elvenking je na scéne už viac ako 20 rokov a patrí medzi jedinečné formácie. Vznikla v roku 1997 a postupne sa etablovala sa medzi popredné európske kapely hrajúce power metal s ľudovými a pohanskými vplyvmi. Začiatkom apríla vystúpi v bratislavskom Randali.

Už od začiatku svojej kariéry Elvenking spolupracuje s nemeckým vydavateľstvom AFM Records, ktoré zastrešuje aj tvorbu kapiel ako U.D.O., Lordi, Masterplan, Nostradameus alebo Annihilator. V roku 2019 vydala skupina už svoj desiaty album s názvom Reader of the Runes - Divination. Koncepčný album je dobrodružnou cestou do mystického sveta rún, mágie a starodávnych síl.

"Prvýkrát v našej kariére sme vytvorili celý svet, ktorý bude sprevádzať piesne. Nakoniec sme boli pripravení napísať príbeh, ktorý by mohol objať a obsahovať podstatu tejto skupiny, koncept nášho posolstva a atmosféru našej hudby. Divination je prvou kapitolou príbehu Reader of the Runes, ktorý bude pokračovať a bude sa rozvíjať na ďalších albumoch. V tejto prvej kapitole sa zoznámite s postavami príbehu, piesňami a textami, runami a mágiami."


Nielen ohromujúci koncept však robí z Reader Of The Runes - Divination snáď najepickejší album, aký kedy Elvenking nahrali. Z hudobného hľadiska prináša sviežosť, no zároveň je úplne lojálny jedinečnému zvuku kapely. "Očakávajte veľké melódie, ľudové prvky, veľa akustických prestávok, ale aj tvrdé kúsky. Tí, ktorí ho už počúvali, album považujú za jeden z našich najlepších," uvádza skupina.

Naživo sa o tom budete môcť presvediť 6. apríla v bratislavskom klube Randal, ktorý minulý týždeň získal cenu ZAI ako Klub roka v kategórii do 200 návštevníkov. Kapacita je teda limitovaná a odporúčame zabezpečiť si lístky už v predpredaji. Ako support sa predstaví španielska symphonic/power metalová skupina Last Days of Eden a domáca bratislavská kapela Castaway, ktorá v novembri minulého roka práve v Randali pokrstila svoj tretí album Before We Drown.

Vstupenky:  


Zdroj: PR článok / Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)
Foto: Andrea Falaschi

Súvisiaci interpreti: Elvenking