V roku 2020 vydal dve EP a niekoľko vydarených bootlegov, teraz sa slovenský dídžej a producent Jimmy Pé pripomína novým klubovým bangrom, ktorý vychádza už dnes (22.1.) na výberovke vydavateľstva Quality Goods Records. Novinka s názvom Endless Smile nesie typický Jimmyho rukopis a rozhodne nejde o nekonečný úsmev v štýle romantickej telenovely.

Skladbu so špinavým zvukom klubového trapu odpremiéroval pred pár dňami hudobný blog Fuxwithit.com, pre ktorý Jimmy Pé názov tracku odôvodnil tým, že v týchto časoch je "naozaj skvelé stretnúť usmievajúcich sa ľudí". Inšpiroval ho však k tomu aj samotný zvuk skladby. "Najväčší dôvod, prečo sa volá Endless Smile, je basová linka, ktorá sa tak zvláštne ťahá, a vždy, keď ju počujem, predstavím si Grinchov úsmev," hovorí producent.

Novinka je súčasťou najnovšej výberovky vydavateľstva Quality Goods Records. Ide o ďalší úspech v rámci celosvetovo poprepájanej beatovej scény, ktorej je Jimmy Pé už niekoľko rokov rešpektovanou súčasťou. "Je to pre mňa jeden z top labelov v rámci svojho žánru. Vždy sa im podarí nájsť producentov, ktorí klubový trap posúvajú ďalej. Vydavateľstvo vlastní producent ƱZ, ktorého zasvätené médiá nazývajú Trap Lord (Pán trapu). Je to vplyvné a známe meno na trapovej scéne," približuje Jimmy.


Ďalšie single budú nasledovať, chce ich zverejniť aj s klipmi

Hudobník priznáva, že rok 2020 preňho z hľadiska novej tvorby nebol práve najplodnejší. Vydal síce dve EP nahrávky (v marci ponúkol Street Circus a rok uzavrel kolekciou Gargantua), išlo však o tracky vyprodukované ešte v roku 2019, kedy väčšinu roka strávil cestovaním po Ázii a krátko po návrate domov sa naplno pustil do novej produkcie. Počas pandémie paradoxne na tvorbu veľa času nemal, keďže sa pár mesiacov po návrate z ciest znovu zamestnal ako strihač videí.

"Našiel som si job v Oktagone, ktorý ma dosť baví a mal som vďaka nemu možnosť si na turnaji raz mesačne vypočuť hudbu vo veľkom klube. To ma držalo psychicky hore, keďže mi kluby veľmi chýbajú. No musím povedať, že čo sa týka produkcie, bol to pre mňa asi najslabší rok. Nebolo veľa času venovať sa hudbe, ale skladby, ktoré som spravil, sú podľa mňa najlepšie, aké som kedy sprodukoval, a dúfam, že sa ich podarí tento rok vydať aj s pekným vizuálom. Čakám iba na uvoľnenie opatrení, aby sme mohli začať točiť klipy."


Okrem toho má stále v zásobe nedokončené videá zo svojich ciest, ktoré majú nateraz prioritu pred ďalšou hudobnou tvorbou. "Dokončujem vlogy z Ázie, ktoré ma teraz bavia robiť, a povedal som si, že pokiaľ ich nebudem mať všetky hotové, tak zatiaľ nebudem robiť hudbu. Čiže to je teraz môj hlavný cieľ na najbližšie obdobie."

Množstvo záberov z Jimmyho bohatého videoarchívu môžete vidieť aj vo viac než hodinovom videosete, ktorý zverejnil hneď na začiatku nového roka. "Sú v ňom moje obľúbené klubové tracky za minulý rok, plus drvivá väčšina mojich vlastných skladieb, ktoré som vydal v roku 2020. Video je postrihané z mojich vlogov a videí z hrania v rôznych kluboch a na festivaloch," dodáva dídžej a producent, ktorý aj týmto počinom potvrdzuje, že ho práca s videom baví.


Nové tempá aj svieže bootlegy

Spomínaná druhá minuloročná nahrávka Gargantua vyšla na sklonku roka a od dovtedajšej Jimmyho tvorby sa líši svojím tempom. "Ide o rýchlejšie, dynamickejšie tracky, ktoré sú inšpirované Jersey zvukom. EP obsahuje šesť skladieb, na ktorých mám dvoch hostí. Jeden z nich je veľmi šikovný producent Leemz z Los Angeles, ktorý je v Jersey clube doma, a potom drum&bassový MC Jimmy Danger v tracku Bumpy."

"Nikdy si nejak nehovorím, aký žáner chcem teraz konkrétne spraviť. Vždy to nechám na mojej nálade a energii, ktorú chcem zo seba dostať. Toto EP vzniklo krátko po návrate domov z Ázie, kedy som hudbu pomaly nepočul pol roka a strašne rýchlo som zo seba dostal tieto tracky. Hrával som ich asi v každom sete a musím povedať, že vždy super fungovali v klube a strašne dobre sa mi mixujú do hocičoho v danom tempe," približuje Jimmy svoje zatiaľ posledné EPčko Gargantua.



Mimo dvojice EP nahrávok vydal Jimmy Pé minulý rok aj úspešný samostatný singel Brrrap!. Skladba inšpirovaná zvukom a rytmami latina často znela z éteru Rádia_FM, nájdete ju preto aj v čerstvo zverejnenom longliste ankety Radio_Head Awards v kategórii Singel roka.

Ešte väčšími "úletmi" v rámci Jimmyho tvorby sú remixy známej melódie El Bimbo z gay baru Modrá ustrica v Policajnej akadémii a hitu Mundian To Bach Ke od Panjabi MC. Chytľavé bootlegy sú zábavným osviežením a v Jimmyho dídžejských setoch budú mať zaručene úspech. Snáď sa tento rok k nejakým hraniam pred fyzicky prítomným publikom dostane. Zatiaľ ho môžete z času na čas vidieť aspoň cez live stream Gaučella, ktorý vysiela spolu s kamošmi, ako sú Jureš Líška z Fallgrapp, Whithe či Bulp.

Novinky Jimmyho Pé môžete sledovať na jeho profiloch na sociálnych sieťach Facebook, Youtube a Instragram.


Text: Ghostwriter PR
Foto: Marek Kikinder