Východoslovenská kapela Roksound prichádza s novým videoklipom k skladbe Ecstasy. Natáčalo sa opäť pod taktovkou scenáristu a kameramanov Milana Durňaka a Petra Čerevku v interiéroch a exteriéroch v Medzilaborciach a okolí.

Motív videoklipu hovorí o žene, ktorá hľadá samu seba prostredníctvom stavu medzi spánkom a bdením. Hladina abstrakcie je vyjadrená farbami, ktoré oddeľujú dva rôzne svety, skutočný a imaginárny. Pochmúrne počasie v úvode ako expresívny prostriedok spolu s výrazom tváre herečky naznačujú jej vnútorné rozpoloženie. Žena, len čo zavrie oči, upadá do spánku a hudobná extáza ju prebúdza na starom gauči na lúke. Všetky jej myšlienky sa tu zlejú dohromady a vytvárajú celok.

Vyvolávajú v nej rôzne pocity, od smútku, cez vášeň a radosť, až po zmätenosť. Bonbónikom sú štvornohí herci - dva pastierske psy, ktoré vnášajú do príbehu dynamiku a spätosť s prírodou. Túžba po vlastnom poznaní a zároveň bezmocnosť odhaľuje dve stránky duše ženy - slobodné preciťovanie melódie v priestore bez dverí a následný hnev.

"Rekvizity použité v klipe sme vyberali precízne, aby išlo o výhradne staré veci. Pomocou nich sme sa snažili zobraziť krajinu snov úplne odlišnú od reality, ktorá je presýtená technickými novinkami. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa dnes človek môže cítiť zmätený, stratený a potrebuje sa uchýliť niekam, kde beží život inak, pomalšie," vysvetľuje spevák kapely Marcel Kundrat. Skladba Ecstasy pochádza z prvého EP Roksound s názvom Unknown. V blízkej dobe sa kapela chystá nakrúcať aj videoklip k jednej zo skladieb nového albumu LIVE IN V3SOUND STUDIO, ktorý vyšiel koncom minulého roka.


Informácie a foto pre redakciu Hudba.sk poskytla kapela Roksound.