Jubilejný 10. ročník severoamerického rockového festivalu Louder Than Life oznámil ďalšieho headlinera. Na koncertné pódium sa po piatich rokoch vracia kapela Slayer. Pripojí sa k headlinerom Slipknot, Mötley Crüe a Korn na podujatí, ktoré sa má konať 26. - 29. septembra.

Od rozlúčkového turné Slayer uplynulo už päť rokov. Teraz, keď fanúšikovia Kerryho Kinga čakajú na jeho sólový album, ktorý má byť podľa jeho slov pokračovaním tvorby, akú robil so Slayer, oznámila thrash metalová formácia svoje znovuzjednotenie.

"Nič sa nevyrovná tým 90 minútam, kedy sme na pódiu, hráme naživo a zdieľame tú intenzívnu energiu s našimi fanúšikmi," uviedol Tom Araya. "A úprimne povedané, toto nám chýbalo." King zdieľa podobné pocity: "Chýbalo mi živé hranie? Určite. Slayer pre našich fanúšikov veľa znamená, oni znamenajú veľa pre nás. Už to bude päť rokov, čo sme ich nevideli."

Návrat legendy potvrdil promotér festivalu Louder Than Life. "Sme nadšení, že môžeme oznámiť, že Slayer sa opäť zídu na ohromujúcom koncerte na Louder Than Life. Bol som na ich poslednom vystúpení v roku 2019 a odvtedy pracujem na tom, aby som ich priviedol späť na Louder stage!" Druhým potvrdeným tohtoročným festivalom, na ktorom kapela vystúpi, je Riot Fest v Chicagu.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)