“Dal som život pesničkám, ktoré potom dali pekný život mne,” povedal v jednom z rozhovorov Peter Nagy. Koncerty Peter Nagy 105 v Prahe a Bratislave potvrdili, že jeho piesne dávajú pekný život aj jeho fanúšikom.

Dlho dopredu vypredané koncerty v pražskej Lucerne (18.4.) a v bratislavskom STARS Auditoriu (20.4.) boli oslavou Petrovej šesťdesiatpäťky a štyridsaťročného pôsobenia so skupinou Indigo. Oslavovalo sa tým, čo má Peter najradšej - pesničkami.

Program koncertu bol zostavený z veľkých hitov, ktoré poznajú a spievajú generácie slovenských a českých fanúšikov. Motýle zblízka, Agáty, Profesor Indigo, So mnou nikdy nezostarneš, Poďme sa zachrániť a mnohé ďalšie spievala s Petrom celá Lucerna a STARS Audiorium. Pridali sa aj hostia. Zuzana Smatanová si s Petrom zaspievala skladbu Len pomaly, Peter Cmorik Myslíš na to na čo ja a Janek Ledecký duet Někdy je smích a někdy je pláč.

Peter Nagy, Bratislava 20. 4. 2023 Zdroj: Silvia Arestová

Ďalší hostia boli vlastne domáci. Spoluzakladatelia Indiga, gitarista Laco Kožušník a basák Paľo Matuška spolu s bubeníkom Mirom Okálom, ktorý sa do Indiga pred niekoľkými rokmi vrátil, spolu zahrali skladby Marcel z malého mesta, Psi sa bránia útokom a Chráň svoje bláznovstvá. Vo finále koncertu za standing ovation a neutíchajúceho spevu publika odzneli skladby S nohami na stole, Sme svoji, Láska je tu s vami, so všetkými hosťami spoločná Aj tak sme stále frajeri a prídavok Kristínka iba spí. V Prahe, na koncerte, ktorý nakrúcala Česká televízia, Petrovi zablahoželal s tortou aj herec Maroš Kramár a obidva koncerty v produkcii MIRO Agency a Creatul vkusne dopĺňal videoart Davida Žbirku.

Peter Nagy, Praha 18. 4. 2024 Zdroj: Tomáš Martínek

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry Pro:Messa.