Vo veku 62 rokov zomrel anglický basgitarista Trevor Bolder, ktorý hrával v kapele Davida Bowieho a neskôr dlhé roky pôsobil v známej rockovej formácii Uriah Heep. Muzikant v utorok 21. mája prehral štvorročný boj s rakovinou.

Trevor Bolder bol v 70. rokoch minulého storočia členom formácie The Spiders From Mars, ktorá bola sprievodnou kapelou Davida Bowieho. Podieľal sa na jeho albumoch ako Hunky Dory (1971), The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972), Aladdin Sane (1973) a Pin Ups (1973).

V roku 1976 sa pridal k Uriah Heep, kde nahradil Johna Wettona, pričom participoval na väčšine ich nahrávok vrátane zatiaľ poslednej s názvom Into The Wild (2011). Začiatkom tohto roka Bolder podstúpil operáciu pankreasu, no dúfal, že sa ku skupine pridá na jej júnovom koncerte na Download Festivale. 

"Trevor bol nadčasový velikán, bol jedným z výnimočných hudobníkov svojej generácie a jedným z najlepších a najvplyvnejších basgitaristov, ktorí sa kedy v Británii narodili," uviedli v oficiálnom vyhlásení o jeho smrti spoluhráči z kapely. Okrem Uriah Heep a Davida Bowieho spolupracoval muzikant aj s Wishbone AshCybernautsThe Rats či s Kenom Hensleym.

Bolder je tento týždeň už druhým známym hudobníkom, ktorý prehral boj s rakovinou. V pondelok zákernej chorobe podľahol Ray Manzarek z legendárnej skupiny The Doors.

Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: Uriah-heep.com

Súvisiaci interpreti: Uriah Heep