Už je tomu viac ako rok, odkedy Halsey vydala svoj druhý štúdiový album Hopeless Fountain Kingdom. Teraz speváčka, ktorá dobyla rebríčky po celom svete vďaka spolupráci s The Chainsmokers na singli Closer, svojich fanúšikov potešila videoklipom k skladbe Strangers. Ide už o piate pokračovanie milostnej lovestory medzi nebom a zemou.

Speváčka Halsey patrí medzi najväčšie popové objavy posledných rokov. Dôkazom jej narastajúcej popularity sú vo väčšine okamžite vypredané koncerty naprieč celým svetom. Rodáčka z New Jersey zrejme nejedného poslucháča zaujme svojim zjavom, no jej prirodzený talent je neodškriepiteľný.

Pri albume Hopeless Fountain Kingdom si tím 23-ročnej hviezdy dal záležať na tom, aby po vizuálnej stránke nikde nič nechýbalo. Výsledkom je séria mimoriadne pútavých videoklipov, ktoré neponúkajú len zbytočnú vatu, ale ucelený príbeh, ktorý ani s pribúdajúcimi kapitolami nestráca na svojej dynamike. 

Odkaz pre LGBT komunitu

Pred pár dňami Halsey zverejnila video k skladbe Strangers, ktorú naspievala spolu s Lauren Jauregui, známou najmä zo skupiny Fifth Harmony. Skladba síce vyšla ako promo singel pred viac než rokom, no teraz sa stala aj oficiálnym štvrtým singlom zo spomínaného albumu. Pieseň si speváčka, vlastným menom Ashley Nicolette Frangipane, otextovala sama, tak ako aj zvyšok skladieb na svojom albume. S následnou produkciou jej vypomohol americký muzikant Greg Kurstin, ktorý v minulosti pracoval aj so Siou, Lily Allen, Beckom, Pink, či Adele, za ktorej megahit Hello získal aj cenu Grammy.

Halsey sa na nahrávke zámerne spojila s Lauren, ktorá sa rovnako ako ona hlási k bisexuálnej orientácii a spolu tak vytvorili milostnú hymnu pre LGBT komunitu, podobne ako nedávno aj Rita Ora na skladbe Girls. "Chýbajú mi rána s tebou, keď sme ležali v mojej posteli. Chýbajú mi spomienky, odohrávajúce sa v mojej hlave. Chýbajú mi myšlienky na večnosť s tebou a mnou. Ale všetko, čo chýba tebe, je moje telo," odznie z úst mladých speváčok.


Boj o lásku

Na námete vizuálu Strangers pracovala austrálska režisérka a dizajnérka Jessie Hill, asistovala jej však sama Halsey, tak ako aj pri svojich ostatných klipoch. Vo videu môžete sledovať súboj Luny a Rosy, ktoré sa stretnú v boxerskom ringu. Dievčatá proti sebe bojujú napriek tomu, že jedna k druhej niečo cítia. Lauren, ktorá hrá boxerku Rosu, je sprevádzaná anjelom Solisom, s ktorým si Hasley v minulosti prežila románik.

"Video je metaforou pre toxický vzťah. Vzájomne sa môžete zraziť na dno, no keď niekto konečne vyhrá, čo ste vlastne získali? Vyhrali ste boj, no strácate osobu, ktorú milujete. Je to bisexuálny príbeh. Luna má romantický vzťah s Rosou aj so Solisom. Jej vzťah s mužom však nijako neodporuje jej bisexualite. Ani v imaginárnom videoklipe ani v skutočnom živote," napísala Halsey na svojom Facebooku.

Prvá kapitola tejto lovestory sa začala písať ešte v apríli minulého roku, kedy Halsey zverejnila videoklip Now Or Never. Práve tu si prežila nežné chvíle so spomínaným Solisom. Viac ako šesťminútové video považujem za to najlepšie, čo sa minulý rok v rámci popových videoklipov urodilo.

Prečítajte si viac o príbehovej sérii klipov od Halsey


Autor: Dušan Marko 

Foto: Youtube (koláž Hudba.sk)