Na Záhorí sa od roku 2004 každoročne koná malý hudobný festival Peace Fest. Už tradične mu patrí posledný augustový víkend na futbalovom štadióne v Gbeloch. Po ročnej odmlke sa v piatok 30. augusta vracia vo veľkom štýle s kapelami Billy Barman, Sanchez Amsterdam, Sarah Cao, Zoči Voči a Adhok.

Peace Fest je malý festival, ktorého program tvorí vždy 5-6 kapiel. Zo začiatku na ňom vystupovali väčšinou lokálne kapely, no za tie roky sa v Gbeloch vystriedalo aj veľa zvučných mien ako The Paranoid, Smola a Hrušky, Puding pani Elvisovej, Kurtyzány z 25. Avanue, Zoči Voči, U.K.N.D., Heľenine oči, From our Hands a veľa ďalších.

K Peace Festu neodmysliteľne patrí domáca kapela Sanchez Amsterdam. Mladá formácia je súčasťou slovenskej rockovej scény a sú taktiež spoluorganizátori Peace Festu."Celú akciu vždy financuje mesto a tak isto organizuje, no vždy čo sa týkalo programu tak v tom mali prsty miestny hudobníci. My spolu s chalanmi sa zapájame do organizácie Peace Festu od roku 2012, kedy na náš podnet bola pozvaná kapela Bačova Fujara a kapela Grand Central z Londýna," prezradil spevák kapely Sanchez Amsterdam Dávid Maniaček.

"V Gbeloch bolo vždy veľa kapiel a my sme prišli ako nová generácia, ktorá chce do tohto mesta hudbu stále prinášať. Myslím, že tento rok máme silný program, ktorý je založený hlavne na domácich umelcoch z mesta Gbely. Aktuálne sa Slovenskom valí vlna domácich pivovarov, ktoré sú veľmi populárne, a preto novinkou Peace Festu bude stánok s domácimi remeseľnými pivovarmi. Na to sa veľmi teším aj ja osobne," dodal Maniaček.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytli členovia formácie Sanchez Amsterdam. Text správy sme upravili.