Začiatkom roka vydala talentovaná speváčka Lucia Ščigulinská debutový singel s názvom Sama sebou. Pieseň s nápaditým textom a zaujímavým videoklipom si našla svoju cestu k fanúšikom a dokonca sa zaradila do playlistu Rádia Slovensko. Teraz prichádza s novinkou, v ktorej opisuje strach zo životných rozhodnutí.

"Chcela som napísať pieseň o tom, že obavy z nových vecí nám bránia v ceste za svojimi snami. Zvyčajne si potom vyberáme tú ľahšiu a bezpečnejšiu cestu," opisuje Lucia novinku s názvom Míľniky istoty. Podobne ako v prvotine Sama sebou, aj teraz sa speváčka postarala o hudobnú aj textovú zložku.

"Vždy tvorím hudbu aj text. Po mojom prvotnom spracovaní ďalej pracujeme s producentom Andrejom Hruškom (Celeste Buckingham, Lucie Bílá, Majk Spirit...), ktorý mi ju pomáha dotvárať a dáva jej výsledný zvuk," približuje proces vzniku svojich skladieb mladá autorka. Okrem nej a producenta sa na piesni podieľali aj ďalší známi muzikanti - Michal Šelep (Peter Lipa, Katarína Máliková, Zuzana Mikulcová), ktorý nahral basovú gitaru, a Matej "Maxo" Mikloš (Tereza Mašková, Lucie Bílá, Veronika Strapková), ktorý sa postaral o klávesy.


Singel znie na slovenské pomery celkom originálne, moderne a chytľavo. Jedna vec, ktorú však možno mladej speváčke vytknúť, je naťahovanie krátkych slabík (istóty, otóčiť), ktoré sa v refréne opakuje dosť často. V angličtine by to problém nebol, no slovenčina je v tomto smere dosť nevďačným hudobným jazykom. Je však pozitívne, že mladá speváčka napriek tomu píše texty v rodnej reči a snáď jej to pôjde čoraz lepšie.

Myšlienku skladby sa podarilo pretaviť do vizuálnej podoby aj zásluhou art directora Samuela Hošeka. O kameru, strih a postprodukciu sa postaral Pavol Matava z kreatívneho štúdia Tvojstory. "Spolupráca bola veľmi príjemná. Aj keď nemám veľa skúseností s vystupovaním pred kamerou, snažila som sa podať čo najlepší výkon a myslím, že výsledok stojí za to," dodáva sympatická speváčka so zaujímavým hlasom, ktorá svojím druhým singlom určite neplánuje skončiť. Už teraz má pripravenú ďalšiu skladbu.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér speváčky Filip Ščigulinský. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Klaudia Poloncová