Po prvých troch Koncertoch pre Pohodu sú už známe termíny ďalších podujatí. Vystúpia na nich Katarzia, Tamara Kramar, Vec, Boy Wonder, Vec, Tono S., Zverina, God and Eve, Miroslav Tóth, Džumelec a ďalší.

Iniciatíva Koncerty pre Pohodu vznikla v reakcii na smršť, ktorá sa počas druhého dňa festivalu prehnala areálom trenčianskeho letiska. Hneď v prvý deň po predčasnom ukončení festivalu zorganizoval benefičný koncert bratislavský klub Pink Whale a v utorok sa k nemu pridala s podujatím Nová Cvernovka

Návštevníci prvých dvoch Koncertov pre Pohodu prejavili solidaritu a spolupatričnosť a na dobrovoľnom vstupnom sa vyzbieralo takmer osemnásťtisíc eur. Zároveň mnohí návštevníci prispeli počas koncertov aj priamo na elektronickú verejnú zbierku Donio – Pre Pohodu, kde bolo v piatok popoludní vyzbieraných viac ako stodvadsaťtritisíc eur. Všetci umelci vystúpili bez nároku na honorár a vyzbierané peniaze z benefičných koncertov aj verejnej zbierky pôjdu na podporu festivalu Pohoda.

Najbližšie Koncerty pre Pohodu budú v bratislavskom klube Kácečko a ďalšie dva sa uskutočnia v Žiline. V pondelok prisľúbili účasť v Kácečku Katarzia, Tamara Kramar, Boy Wonder, God and Eve a na jednom pódiu sa predstavia spolu Vec, Tono S., Supa, Škrupo a Zverina. "Pohoda vyvíja počas celého roka viac aktivít. Vždy, keď treba niečo zachrániť alebo podporiť, festival Pohoda neváha a pomôže. A teraz je čas jej to vrátiť, keďže je v "nesnázích"," vysvetľuje pripojenie sa k iniciatíve reper a DJ Branislav Kováč, ktorý vystupuje pod umeleckým menom Vec. 

K iniciatíve Koncerty pre Pohodu sa postupne pridávajú ďalšie kluby, kultúrne centrá a umelci. Hneď dve akcie sa uskutočnia v Žiline - vo štvrtok 25. júla vystúpi v Novej synagóge Džumelec a v piatok 26. júla zahrá na netradičnom mieste Miroslav Tóth spolu s Dystopic Requiem Quartet, ktorých koncert bude na čerpacej stanici pred hypermarketom Tesco.

Nadchádzajúce koncerty:  

22.7. 17:30 Kácečko, Bratislava
25.7. 22:00 Nová synagóga, Žilina
26.7. 20:30 Žilina, benzínová pumpa pred Tescom


Uplynulé koncerty:

13.7. Pink Whale, Bratislava   
17.7. Nová Cvernovka, Bratislava
20.7. Pink Whale, Bratislava

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Lukáš Grešš. Text správy sme upravili.