V sobotu 20. júla by sa spevák Chris Cornell dožil 60 rokov. Pri tejto príležitosti sa jeho manželka Vicky Cornell prihovorila jeho fanúšikom, ktorým sa poďakovala za udržiavanie jeho odkazu pri živote. V emotívnom príspevku sa podelila aj o dosiaľ nepočutú nahrávku frotmana skupín Soundgarden a Audioslave.

Na pozadí zverejneného videa, ktoré pozostáva zo zostrihaných momentov spevákovho života na pódiu, znie Chrisom prespievaná skladba Fast Car od Tracy Chapman. "Chris by dnes mal 60 rokov," napísala Vicky Cornell v sobotu na sociálnej sieti. "Hoci sú všetci, ktorí ho milovali, smutní, že tu už nie je, ste to vy všetci, fanúšikovia, ktorých láska naďalej udržiava jeho odkaz nažive. Som vám všetkým za to veľmi vďačná."

"Aj keď si ho najlepšie pamätám ako úžasného manžela, otca a človeka, ktorým bol - rada by som oslávila celý jeho život a všetko, čo nám dal. V deň jeho šesťdesiatky môžeme všetci oslavovať jeho génia ako umelca, ktorý nanovo definoval hudbu, ale tiež neuveriteľného muža, ktorý sa dotkol životov mnohých a zmenil ich. Je to ikona a všetkým nám dal tak veľa - svoj jedinečný hlas, poéziu, kreativitu... jeho život bol darom pre mnohých. A ako môžete počuť - ešte toho príde veľa!"

"Týmto vám chcem všetkým poďakovať za vašu lásku a podporu a spoločne to osláviť. Milujeme ťa, Chris - všetko najlepšie k narodeninám!" odkázala vdova po hudobníkovi jeho priaznivcom, ale aj manželovi do hudobného neba. Záverečný prísľub, že toho príde ešte veľa, vzbudzuje očakávania, že kolekcia cover piesní No One Sings Like You Anymore: Volume One z roku 2021, bude mať svojho nasledovníka.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)