V Brusne, na terase Muzikálovej slávy Jozefa Bednárika, sa cez víkend rozozvučali tóny najkrajších muzikálových a filmových melódií. Festival oslávil svoj desiaty ročník. Priestor dostali rovnako mladí ako ostrieľaní, rokmi preverení umelci. Prvýkrát sa na pódiu objavili aj tanečníci a živá hudba.

Bratislavské Divadlo Nová scéna ponúklo prierez muzikálových inscenácií zo svojho repertoáru, o netradičný záver sa postaral Josef Vojtek, spevák kapely Kabát, ktorý po prvý raz na Slovensko priniesol svoj muzikálový recitál.

Organizátori rozdali aj viacero ocenení. Za dlhoročnú podporu a pomoc pri organizovaní festivalu si prevzal ocenenie Vladimír Krajčovič. Cena Brusnianska brusnica patrí bratislavskému Divadlu Aréna, prevzal si ju riaditeľ Juraj Kukura, ktorý bol zároveň ocenený mimoriadnou cenou za herecký prínos pre slovenskú kultúru.
      
Ďalšie ocenenia si z Brusna odniesli herečka a speváčka Jarmila Hittnerová FrličkováJozef Benedik, na terase slávy pribudla tabuľka s menom herca Ľuba Romana.

Zdroj: TASR, SITA
Foto: René Miko