Anglické elektronické duo Disclosure zverejnilo skladbu Moonlight, pričom ide už o druhý singel z pripravovanej nahrávky. Dvojica v máji 2018 ponúkla singel Ultimatum. Krátko po zverejnení skladby Moonlight však prekvapili fanúšikov ďalšou novou piesňou s názvom Where Angels Fear to Tread.

Je to nový materiál po troch rokoch od ich poslednej štúdiovky Caracal, ktorú vydali v septembri 2015. Bratia Howard a Guy Lawrenceovci sú momentálne zavalení prácou na novom albume. Novinka Moonligt obsahuje sample zo skladby When I Fall in Love od švédskeho jazzového zoskupenia The Real Group. Pieseň by mala byť súčasťou pripravovaného albumu.

Kapela už v januári oznámila, že rok 2018 chcú venovať tvorbe novej nahrávky. Preto sa rozhodli urobiť si prestávku aj pri organizovaní svojho Wild Life Festivalu, ktorý sa koná na brightonskom mestskom letisku. "Dávame si pauzu v roku 2018, ale dúfame, že sa vrátime väčší a lepší v roku 2019," uviedli Disclosure na stránke festivalu. 


Krátko po zverejnení skladby Moonlight ponúkli Disclosure celkom prekvapivo ďalšiu pieseň Where Angels Fear to Tread, ktorá čerpá z populárnej skladby Fools Rush In. Tá pochádza z roku 1940, keď ju naspievali Frank Sinatra a Tommy Dorsey, no skladba nadobudla aj acapella verziu od zoskupenia The Four Freshmen. Tam našli Disclosure inšpiráciu. 

"V poslednej dobe sme boli absolútne posadnutí staršími acapella jazzovými skupinami a chceli sme skúsiť začleniť tento zvuk do našej hudby. The Four Freshmen boli jednou zo skorších kapiel, ktoré do tohto štýlu začlenili jazzovú harmóniu a inšpirovali napríklad The Beach Boys. A aj niekoľko rokov neskôr nás stále inšpirujú. Dúfame, že vás to bude baviť," uviedli Disclosure na sociálnych sieťach. 


Autor: Hudba.sk (zdroj: pitchfork.com)
Foto: facebook.com/disclosureuk

Súvisiaci interpreti: Disclosure