Český hudobník Xindl X vydá v pondelok 24. septembra nový album Láska, ktorý je jeho treťou štúdiovkou. Novinku pesničkár pokrstí vo štvrtok 27. septembra v Prahe, a to hneď na štyroch miestach - v Neoluxore na Chodove (10:00), na Flore (13:00), na Hlavnom nádraží (15:30) a v Paláci kníh Luxor na Václavskom námestí (18:00).

"Aj keď sa album volá Láska, milostné balady nečakajte. Tých dvanásť piesní je dvanásť portrétov ľudí, ktorí chcú byť milovaní a myslia si, že aby ich niekto miloval, musia byť slávni a bohatí. Tak sa ženú za slávou a bohatstvom, a aby to získali, sú ochotní obetovať všetko. Vrátane tej lásky, pre ktorú to pôvodne robili," uviedol na margo novinky jej autor.

Láska vznikala rok a pol, pričom Xindl X uviedol, že inšpirácií mal viac ako dosť. "Rozpad jedného vzťahu, hnusný bulvárny kolotoč okolo toho, rozpad jedného priateľstva, ktoré skazili peniaze. Nič pozitívne, pokojne by som si tieto skúsenosti nechal ujsť," poznamenal hudobník s občianskym menom Ondřej Ládek.

Xindl X - Zlato

Na novom albume sa v jednej piesni predstaví i Karel Gott, ďalšími hosťami sú Darina Kompušová, deti zo speváckeho súboru Paprsek Mladá Boleslav či hlasy jedného pražského rádia Kazma a Bruno. Koncertné Turné s láskou odštartuje 18. októbra v Jihlave a ukončí ho 5. decembra v Prahe.

Tracklist albumu Láska:

1. Dočasná svatá
2. Zlato
3. Pomeje
4. Hypermarket
5. Enyky benyky
6. Chodník slávy
7. Kluci na plakátě
8. Štědrý večer nastal
9. Ulity
10. Bílej kůň
11. Hele hele
12. Casio
13. ...
14. Píseň Davidova
15. Cool V Plotě (feat. Karel Gott)
16. Štědrý večer nastal (feat. Kazma & Bruno)

Zdroj: SITA, PR
Foto: David Cysař

Súvisiaci interpreti: Xindl X