Asi najzaujímavejšou správou uplynulého týždňa bola informácia, že Snoop Dogg uvažuje o kúpe podielu vo futbalovom klube Celtic Glasgow. Okrem toho sme sa dočkali množstva oficiálnych mixtapeov, ktoré si pre nás prichystali napríklad B.o.B, Joe Budden alebo Action Bronson. Núdza nebola ani o nové videá a zaujala tiež spolupráca Rihanny a Kanyeho Westa.

Začneme Snoopom a jeho vyhlásením, že uvažuje o investícií do škótskeho futbalového klubu Celtic Glasgow. Táto myšlienka sa mu v hlave zrodila údajne po nedávnej senzačnej výhre tohto tímu nad FC Barcelona v Lige majstrov. Rapper v rozhovore pre Daily Record taktiež prezradil, že ak by do klubu naozaj zainvestoval, tak by chcel do tímu dotiahnuť Davida Beckhama, ktorý momentálne pôsobí v Los Angeles Galaxy.

Hudobné novinky

Hudobnú sekciu dnes odštartujeme porciou piatich mixtapeov, ktoré vyšli v uplynulých dňoch. Prvým z nich je A Loose Quarter od Joea Buddena, o ktorom sme písali aj naposledy. Táto nahrávka mala pôvodne vyjsť 23. novembra, Joey ju však nakoniec pustil medzi ľudí o tri dni skôr a vy si ju môžete vypočuť a stiahnuť TU.

B.o.B oslávil 15. novembra svoje 24. narodeniny a pri tejto príležitosti sa rozhodol svojim fanúšikom poskytnúť darček v podobe mixtapeu Fuck Em We Ball. Na ňom sa ako hostia predstavili napríklad Snoop Lion, T.I. alebo Mac Miller. K dispozícii je TU.

Jeden z najsľubnejších mladých rapperov súčasnosti Action Bronson spojil sily s producentom Alchemistom a výsledkom je 14-trackový projekt s názvom Rare Chandeliers. Pomocnú k ruku k tomuto dielu pridali napríklad aj Sean Price, Roc Marciano, Styles P alebo Evidence. Sťahujte TU.

Ak si niekto zaslúži titul mixtapeový kráľ, tak je to nepochybne Mickey Factz. Ten si svoju diskografiu najnovšie rozšíril o nahrávku #Y Not, ktorú nájdete TU.

Ako posledný je na rade kalifornský Fashawn s počinom Champagne & Styrofoam Cups, na ktorom nájdete presne trinásť skladieb. Sťahujte TU.

Väčšinu hip-hopových priaznivcov síce Rihanna príliš nezaujíma, mnohí však spozorneli, keď sa na internete objavil remix jej najnovšieho singlu Diamonds, v ktorom nehosťuje nikto menej významný než Kanye West.

Rihanna feat. Kanye West - Diamonds (Remix)

O Brunovi Marsovi a jeho pripravovanej druhej štúdiovke Unorthodox Jukebox sme už písali niekoľkokrát. Dnes tu z nej máme ďalšiu ochutnávku v podobe piesne Moonshine. Unorthodox Jukebox vychádza 11. decembra.

Bruno Mars - Moonshine

Aj o Homeboy Sandmanovi bola reč už viackrát a priestor dostane aj dnes. Dôvodom je ďalšie video z jeho vynikajúceho albumu First Of A Living Breed, pričom tentokrát sa vizuálu dočkala vec Sputnik. A ako je už u tohto rappera dobrým zvykom, ani toto video nie je príkladom klasického hip-hopového klipu.

Homeboy Sandman - Sputnik

Naopak typické hip-hopové video natočil Freeway k skladbe Jungle. Tá sa bude nachádzať na jeho pripravovanom albume Diamond In The Ruff, z ktorého sme si pred týždňom predstavili track Numbers. Diamond In The Ruff dorazí už 27. novembra.

Freeway - Jungle

Len týždeň po tom, čo 9th Wonder a Buckshot predstavili video k skladbe Shorty Left, tu už máme od tejto dvojice ďalší klip, konkrétne k veci Crazy. Zatiaľ čo 9th Wonder si v tomto videu nezahral, Buckshot sa v ňom predstavil hneď v niekoľkých rolách.

9th Wonder & Buckshot - Crazy

Novým videom sa po čase pripomína aj mladý rapper Emilio Rojas, ktorý momentálne pracuje na novom albume s názvom No Shame... No Regrets. Ako ukážku z neho si teraz môžete pozrieť klip k skladbe Whisper.

Emilio Rojas - Whisper

Bohatú nádielku nových videí zo zámoria ukončíme tento týždeň u Stylesa P. Ten pred pár dňami vydal svoju piatu sólovku The World’s Most Hardest MC Project, na ktorej sa nachádza aj skladba Pop Out. A práve k tej člen The Lox nakrútil svoj najnovší klip.

Styles P - Pop Out

Z domácej scény si dnes povieme o dvoch nových skladbách. Prvú z nich s názvom Všetko v klude má na svedomí Laky zo skupiny PNS, ktorý si do nej ako hosťa prizval Delika z Mojej Reči. O beat k tejto pohodovej veci sa postaral Emeres.

Laky_PNS feat. Delik - Všetko v klude

Omnoho temnejšia je nasledujúca skladba s názvom Zlatý lístok, ktorá je druhým singlom z pripravovaného albumu Závet producenta Mugisa. V nej sa o lyrickú stránku postaral Momo, ktorému takýto typ beatu sedí ako uliaty.

Mugis feat. Momo - Zlatý lístok

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: AP Photo/Keystone

Súvisiaci interpreti: Kanye West, Snoop Dogg