Americký gitarista Joe Perry napokon zrušil turné a do konca roka bude oddychovať. V utorok o tom informoval zástupca 68-ročného člena kapely Aerosmith, ktorého nedávno prepustili z nemocnice. Muzikant mal byť na cestách od 30. novembra do 16. decembra. Za zrušenie vystúpení sa fanúšikom ospravedlnil.

Joe Perry nedávno vystúpil v New Yorku na koncerte Billyho Joela v Madison Square Garden. Po predstavení privolali do zákulisia zdravotníkov a následne ho previezli do nemocnice pre problémy s dýchaním. Gitarista následne na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že sa už cíti lepšie a všetkým sa poďakoval za "lásku a podporu".

Jeho zástupcovia predtým informovali, že by sa mal vrátiť na pódiá koncom mesiaca. Podľa najnovších správ však plánuje koncertovať až na budúci rok.


Anthony Joseph Perry je jedným zo zakladajúcich členov kapely Aerosmith, ktorá vznikla v roku 1970 v Bostone. V súčasnosti majú na konte pätnásť albumov, pričom zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). Okrem toho pôsobí aj vo formáciách The Joe Perry Project a Hollywood Vampires.

Ako sólový interpret vydal nahrávky ako Joe Perry (2005), Have Guitar, Will Travel (2009), Joe Perry's Merry Christmas (2014) a Sweetzerland Manifesto (2018). Ako člena Aerosmith ho v roku 2001 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA 
Foto: facebook.com/OfficialJoePerry

Súvisiaci interpreti: Aerosmith