Slovenská speváčka Nicky Mack zverejnila debutový sólový singel, ktorým po návrate z Kanady štartuje novú kapitolu svojej umeleckej dráhy. Melancholická, no energická skladba s modernou produkciou môže zaujať fanúšikov anglicky spievajúcich domácich hviezd ako Emma Drobná či Lina Mayer, pričom prvú menovanú pripomína hlasom aj štýlom.

Skladba Pray pojednáva o pocitoch odlúčenia v časoch, keď nemôžeme byť so svojimi najbližšími a mladá speváčka, vlastným menom Dominika Macková, ju napísala ešte so svojou bývalou kapelou Earthphonics, ktorej členkou bola počas svojho niekoľkoročného pôsobenia v Toronte. Na tvorbe textu sa spolu s ňou podieľal gitarista Paul J Doron a o finálnu podobu skladby sa postaral producent Andre Mina.

"Pray si každý môže vysvetliť po svojom, no pre mňa a Paula text piesne znamenal veľa. Obaja sme odišli od našich rodín, ale stále sme vedeli, že aj napriek diaľke alebo chybám minulosti je život ľahší s vedomím, že niekde máme rodinu, ktorá za nami stojí. V ťažkých chvíľach odlúčenia sme si uvedomili, že to najcennejšie sú naši blízki, ktorí na nás myslia a modlia sa za nás," prezrádza Nicky Mack o motívoch skladby. 


Vďaka súťaži bude spolupracovať s tímom Emmy Drobnej

S piesňou Pray už sympatická speváčka a autorka stihla zabodovať v súťaži Talent na maXXimum rádia Európa 2, kde sa ako jedna z mála účastníkov prezentovala s vlastnou autorskou tvorbou. Výhra v súťaži jej priniesla okrem iného aj exkluzívnu možnosť nahrať a produkovať niektorú zo svojich ďalších skladieb v štúdiu Creative Music House, ktoré patrí práve hudobným skladateľom a producentom Emmy Drobnej. Porovnávaniu s ňou sa tak zrejme nevyhne, no slovenská scéna jednu typovo podobnú speváčku navyše určite znesie. Skladba Pray naznačuje skutočne zaujímavý potenciál a nebolo by prekvapením, ak by sa jej tvorba v slovenských rádiách rýchlo uchytila.

Nicky Mack je novou tvárou na našej scéne, ktorú osud priviedol na Slovensko po tom, čo v Toronte rozbehla svoju hudobnú kariéru so spomínanou kapelou Earthphonics. Vďaka úsiliu neprestať tvoriť, zaujímavo zafarbenému hlasu a dobrej speváckej technike na seba prvý domáci úspech nenechal dlho čakať. Dominika totiž prispela vokálom na letnom tanečnom hite Hold Me producenta Philipee a otvorila tak cestu ďalším spoluprácam. Aktuálne pripravuje s raperom Plexom skladbu GPS, ktorú produkčne zastreší známy slovenský dídžej a producent Peter Pann. O Nicky preto nepochybne budeme ešte veľa počuť.

Novinky talentovanej speváčky môžete sledovať na stránkach stellaproduction.sk/nicky-mack, www.facebook.com/NickyMackova a www.instagram.com/nickymackovamusic.


A takto znie v slovenčine v jednej zo svojich najosobnejších skladieb:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Michelle Kristová z umeleckej agentúry Stella Production. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Pavol Kulkovský