Americká skupina Metallica sa v pondelok 7. mája naživo predstaví v Prahe. Štvorčlenná kapela vystúpi v SynotTip Arene. Vstupenky na koncert sa začnú pre členov fanklubu predávať od 24. januára, členovia klubu Live Nation si lístky budú môcť kúpiť od 26. januára. Ostatní si ich môžu zadovážiť od 27. januára, od 9:00 ráno.

Lístky budú v sieti Ticketpro.cz a na Synottiparena.cz stáť 1490 až 2490 českých korún (v prepočte približne 58,50 až 97,80 eur). Predskokanom bude francúzska skupina Gojira.

Metallica na rovnakom mieste koncertovala aj 3. júna 2008, vtedy sa však ešte štadión futbalového klubu Slavia Praha oficiálne volal Eden. Medzitým sa skupina v Česku predviedla aj na festivale Sonisphere a to 19. júna 2010.

Na májovom koncerte kapela predstaví svoju eponymnú nahrávku z roku 1991, známu ako The Black Album (čierny album). Skupina s ňou začiatkom 90. rokov bodovala na celom svete a to aj zásluhou singlov Enter Sandman, The Unforgiven, Nothing Else Matters, Wherever I May Roam či Sad but True, z ktorých niektoré majú dnes už kultový status.

Metallica - The Unforgiven (live - San Diego, 1992)

Okrem českej metropoly bude legendárna formácia z Los Angeles na sklonku jari aj veľmi blízko slovenských hraníc. Vystúpi totiž na najväčšom rakúskom festivale Nova Rock, ktorý sa uskutoční 8. až 10. júna v prírodnom areáli Pannonia Fields II blízko dedinky Nickelsdorf vzdialenej len 40 kilometrov z Bratislavy.

Skupina, ktorá len v USA predala viac ako 53 miliónov albumov, na podujatí vystúpi počas záverečného dňa - v nedeľu 10. júna. Pre kapelu s deviatimi Grammy to bude už tretia účasť na tomto podujatí.

V prvej polovici júna sa Metallica ukáže aj na dvoch nemeckých festivaloch - Rock Im Park v Norimbergu (1. júna 2012) a Rock Am Ring na okruhu Nürburgring (2. júna 2012). V rámci jarného turné zavíta aj do Nórska, Belgicka, Portugalska, Francúzska, Talianska, Srbska, Anglicka a Dánska.

Metallica - Enter Sandman (live - Nimes, 2009)

Informácie zverejnila webová stránka livenation.cz.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Tsering Topgyal

Súvisiaci interpreti: Metallica