Trojica v zložení Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt a Tré Cool sa už 29. mája predstaví vo Viedni. Svojim fanúšikom sľubuje trojhodinovú šou plnú špeciálnych hostí. Prvým z nich bude formácia All Time Low.

Americká pop-punková skupina Green Day vystúpi vo viedenskom dostihovom areáli Krieau pri Pratri, kde sa v roku 2013 ukážu aj Bon Jovi a Robbie Williams. Kapacita tohto areálu je približne 80-tisíc ľudí. Formácia sľubuje, že predstaví skladby zo svojej aktuálnej albumovej trilógie s názvom ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!, no miesto v setliste koncertu budú mať aj staršie piesne.

Vstupenky s dopravou z Bratislavy:  Predpredaj.sk

Green Day - Kill The DJ

Biografia

Kapela Green Day vznikla v roku 1987 v zložení Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt a Al Sobrante. Čoskoro sa jej podarilo získať nahrávaciu zmluvu s vydavateľstvom Lookout! Records a vydala EP nahrávku 1,000 Hours (1989). Sobrante v roku 1990 skupinu opustil a za bicími ho nahradil Tré Cool (vlastným menom Frank Edwin Wright III), ktorý debutoval na druhom štúdiovom albume formácie s názvom Kerplunk! (1992). 

Po vydaní ďalšej nahrávky Dookie (1994) sa Green Day udomácnili na mainstreamovej scéne. Po nej nasledovali albumy Insomniac (1995), Nimrod (1997), Warning (2000), American Idiot (2004), 21st Century Breakdown (2009) a nedávno vydaná trilógia ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!. Kapela doteraz na celom svete predala viac ako 65 miliónov kópií albumov a na svojom konte má päť cien Grammy.

Zdroj: SITA, PR
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Green Day