Spolupráca americkej blues-rockovej speváčky Beth Hart a gitaristu Joea Bonamassu priniesla za ostatných sedem rokov dva albumy. Jeden z nich získal nomináciu na Grammy. V piatok vydajú svoj tretí spoločný počin Black Coffee, ktorý naživo predstavia na novembrovom koncerte v Prahe.

Album Black Coffee ponúkne desať skladieb, na ktorých sa okrem dvojice Beth Hart a Joe Bonamassa podieľal aj producent Kevin Shirley. Tentokrát umelci siahli po skladbách, ktoré preslávili Etta James, Ike & Tina Turner, Steve Marriot, Ella Fitzgerald, Lil' Green, LaVern Baker, Howlin' Wolf, Lucinda Williams či Waldeck. Prvou singlovou ochutnávkou z nahrávky je titulná pieseň.


Beth Hart vlani absolvovala svetové turné, jednou zastávkou bola aj Praha. Už vtedy avizovala, že sa čoskoro vráti. Keďže vlaňajší koncert k jej samostatnému albumu Fire On The Floor bol vypredaný, je pochopiteľné, že o vstupenky na koncert s Bonamassom, ktorý sa uskutoční 29. novembra v priestore Forum Karlín, je veľký záujem. Podľa organizátorov sa ich predala už viac ako polovica.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Zdena Selingerová.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Beth Hart & Joe Bonamassa