V Aberdeene v americkom štáte Washington odhalili sochu venovanú už zosnulému spevákovi a gitaristovi americkej kapely Nirvana Kurtovi Cobainovi. Dielo zobrazuje hudobníka sediac s gitarou v rukách, pričom na tvári má slzu.

Sochu odhalili 20. februára v Aberdeen Museum of History v rámci oslavy prvého Dňa Kurta Cobaina, ktorý budú v hudobníkovom rodisku každoročne sláviť práve v deň jeho narodenín. "Obyvatelia Aberdeenu môžu byť právom hrdí na to, akú rolu zohrávala naša komunita v živote Kurta Cobaina a tiež na medzinárodné uznanie, ktoré sme získali práve vďaka Kurtovi Cobainovi a jeho umeleckým úspechom," vyhlásili zástupcovia mesta.

Na Nirvanu budú spomínať aj 10. apríla v blízkom meste Hoquiam. Koncom minulého roka to oznámil primátor mesta Jack Durney. "Je to pre nás veľká česť. Myslím, že i keď Kurt Cobain žil v našom meste len krátky čas, on a Krist Novoselic (bývalý basgitarista Nirvany, pozn. SITA) sú súčasťou našej komunity a myslím, že je správne uctiť si našich synov a ich úspechy," vyjadril sa. V rovnaký deň kapelu uvedú do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (NME.com)
Foto: AP Photo