Anglický spevák Ed Sheeran dostane od zástupcov Skladateľskej siene slávy ocenenie Hal David Starlight Award, ktoré udeľuje každoročne od roku 2004 najsľubnejším mladým skladateľským talentom. Kráľovi tohtoročných rebríčkov cenu odovzdajú 15. júna počas ceremoniálu v New Yorku.

"Ed Sheeran toho už v pop music dokázal toľko, že je ťažké uveriť, že má len 26 rokov. Nie je však senzáciou, ktorá vznikla za jednu noc, skladaniu, nahrávaniu a vystupovaniu sa venuje naplno už od svojich skorých tínedžerských rokov. Jeho prirodzený talent ako spevák, skladateľ, gitarita a producent mu priniesol zaslúžený úspech," uviedli predstavitelia Skladateľskej siene slávy v oficiálnom vyhlásení.

Predchádzajúcimi držiteľmi Hal David Starlight Award sú Rob Thomas, Alicia Keys, John Mayer, John Legend, John Rzeznik, Jason Mraz, Taylor Swift, Drake, Ne-Yo, Benny Blanco, Dan Reynolds, Nate Ruess a Nick Jonas.

Členmi Skladateľskej siene slávy sa tento rok stanú raper Jay Z, spevák Kenneth "Babyface" Edmonds, švédsky popový producent Max Martin, trojica Peter Cetera, Robert Lamm a James Pankow z rockovej kapely Chicago, produkčné duo Jimmy Jam & Terry Lewis a zakladateľ vydavateľstva Motown Berry Gordy. Medzi nominovanými boli napríklad aj Madonna, George Michael, Cat Stevens, Jeff Lynne, Sly Stone, Gloria Estefan či Bryan Adams.


Mohlo by vás zaujímať: 

Skladateľská sieň slávy ocení Pitbulla za globálny dosah jeho tvorby

Ed Sheeran prepisuje históriu: Z rebríčka singlov si spravil vlastnú hitparádu!

Ed Sheeran je posledným potvrdeným headlinerom festivalu Glastonbury

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran