Nedeľa 12. júna 2022 je už dlhší čas výrazne zaznamenaná v kalendároch všetkých rockových fanúšikov na Slovensku a aj v okolitých krajinách. Od ohlásenia vystúpenia Red Hot Chili Peppers na Lovestream Festivale v Bratislave je jasné, že tento deň bude výnimočný, no nebude to len o jednej kapele. Festivalový lineup aktuálne dopĺňa ďalšie zaujímavé meno.

Je ním kalifornská kapela Rival Sons, pre ktorú to nebude prvá návšteva na Slovensku. Fanúšikovia ju už mali možnosť zažiť v roku 2016, kedy si k nám doslova odskočili z koncertného turné legendárnych Black Sabbath, ktorým robili predskokanov.

Už vtedy bolo jasné, že zostava Jay Buchanan (spev), Scott Holiday (gitara), Dave Beste (basová gitara) a Michael Miley (bicie) robí nadčasové pesničky, ktoré oslovujú tak staršiu generáciu rockerov ako aj súčasné mladé publikum. V ich nahrávkach totiž možno počuť vplyvy Led Zeppelin či Bad Company, no zároveň prinášajú vlastný, modernejší pohľad na hard rock a blues rock.


Lovestream Festival touto voľbou potvrdzuje a zvýrazňuje prevažne rockové zameranie nedeľného programu, pričom Rival Sons nie sú náhodnou voľbou. "Mali sme v hľadáčiku viacero kapiel. V prípade Rival Sons zavážili aj aktuálne recenzie ich severoamerického turné. Vedia si fanúšikov získať práve vďaka svojim koncertom, na ktorých nechýbajú skladby ako Pressure and Time, Too Bad či All Over the Road," povedala organizátorka festivalu Silvia Nemčovičová o kapele, ktorej vystúpenia sa vyznačujú veľkým dôrazom na kvalitu zvuku a vynikajúcou šou.

Ostatný album Feral Roots (2019), ktorý je už šiestym štúdiovým počinom kapely Rival Sons, znova potvrdil výnimočnú schopnosť kapely skombinovať energické riffy bluesom nasiaknutého rock'n'rollu s pomalšími, melancholickými melódiami.

Lístky na záverečný deň festivalu s Red Hot Chili Peppers, Rival Sons a ďalšími kapelami sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Silné program pre rôzne kategórie fanúšikov

Prvý ročník Lovestream Festivalu prinesie na Slovensko niektoré z najväčších hudobných hviezd a hoci celková dramaturgia vyvoláva viacero otáznikov či zdvihnutých obočí, doterajší záujem o lístky ukazuje, že orientácia na rôzne cieľovky hudobných fanúšikov nemusí byť prekážkou.

"Od prvej myšlienky na festival sme vedeli, že chceme na Slovensko priniesť niečo výnimočné. Som hrdá na celý tím, že sa nám podarilo zostaviť line-up, ktorý je doslova neuveriteľný a neraz sa stal aj terčom rôznych hoaxov. Nechceli sme si vyberať medzi fanúšikmi popovej, tanečnej a rockovej hudby. Cítili sme, že je čas nás všetkých opäť spojiť, a to sa nám, dúfam, aj podarí. Hudba a skvelá šou je základom Lovestream Festivalu, no aj tu pôjdeme ešte trochu ďalej. Už onedlho predstavíme aj ďalšie súčasti podujatia, ktoré doplnia výnimočný zážitok pre návštevníkov festivalu," dodala Silvia Nemčovičová.

Headlinerom ambiciózneho trojdňového podujatia je americká rocková skupina Red Hot Chili Peppers, ktorá vôbec po prvýkrát vystúpi na Slovensku. Počas troch dní, 10. až 12. júna 2022, sa na futbalovom štadióne Tehelné pole v Bratislave predstavia aj ďalšie medzinárodné hviezdy ako Dua Lipa, Calum Scott, Lost Frequencies, Zara Larsson, Rival Sons či Zoe Wees ako aj najvýznamnejšie kapely československej scény – IMT Smile, Lucie, Inekafe, Horkýže Slíže, Heľenine Oči, No Name, Kryštof či Čechomor.

Lístky na všetky tri dni Lovestream Festivalu:  

Lovestream Festival 2022 prináša agentúra Silvi Production v spolupráci s Marcelom AvramomConcerts East.


Viac o Rival Sons

Skupina Rival Sons sa do Európy vracia po dvoch rokoch nútenej prestávky od koncertovania po svete. Od svojho vzniku v roku 2009 si na rockovej scéne vydobyla svoje miesto kvalitnými vokálmi, inštrumentálnou vyspelosťou a nezameniteľným grooveom. Black Sabbath si kapelu osobne vybrali ako hosťa na svoje posledné turné. Rival Sons absolvovali tiež svetové turné s The Rolling Stones, Aerosmith či Lennym Kravitzom.

Ich najnovší album Feral Roots bol v roku 2020 nominovaný na cenu Grammy v kategórii Najlepší rockový album a za singel Too Bad získali nomináciu v kategórii Najlepší rockový výkon. S týmto singlom predviedli aj elektrizujúce vystúpenie v The Late Late Show s Jamesom Cordenom. Vyslúžili si tiež uznanie od hudobných časopisov Billboard či Rolling Stone. Ich ďalší hit Do Your Worst sa dostal na prvú priečku rebríčka Rock Radio a získali s ním viac ako 40 miliónov streamov, ktoré naďalej pribúdajú.

Rival Sons dlhodobo spolupracujú s oceňovaným producentom Daveom Cobbom a ich albumy sú pozitívne prijímané nielen fanúšikmi, ale aj hudobnými kritikmi. Včera (22.3.) odštartovali s kapelou Greta Van Fleet v meste Madison (štát Wisconsin) americkú časť spoločného turné. V rámci svojho očakávaného návratu do Európy nevynechajú ani Bratislavu.


Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: Rival Sons