Nezabudnuteľný, historický či legendárny. To sú prívlastky, ktoré sa právom spájajú s koncertom Bolo nás jedenásť na minuloročnej Pohode. Album trojice Lasica-Satinský-Filip patrí k tomu najlepšiemu a najzásadnejšiemu, čo v slovenskej hudbe bez ohľadu na žáner vzniklo, a jeho premiérové živé prevedenie sa zaradilo k top momentom v histórii Pohody.

Už vtedy sa hovorilo, že by nemalo zostať len pri jednom koncerte, a po viac než trištvrte roku sa prianie fanúšikov splní. V stredu a vo štvrtok 9. a 10. mája sa v bratislavskom Štúdiu L+S opäť zíde výnimočná zostava hudobníkov a spevákov, aby pripomenuli slávne, dnes už zľudovené piesne ako Za dedinou, Keď som išiel, Vyletel vták, či Do batôžka.

Z pôvodnej zostavy autorského tria nesmie chýbať jediný žijúci člen Milan Lasica, party svojho otca Jara Filipa bude spievať a hrať Dorota Nvotová a za Jula Satinského budú alternovať Braňo JobusMartin Višňovský (Chiki Liki Tu-a), Juraj Podmanický (Billy Barman), Tomáš "Lasky" Šedivý (Para) a Michal Kaščák, ktorý vlaňajšie oživenie legendárneho albumu na Pohode vymyslel a zorganizoval.

Bolo nás jedenásť, Pohoda 2017 Zdroj: Ctibor BachratýLasky, Milan Lasica a Michal Kaščák (foto: Ctibor Bachratý)

"Ak by Medzinárodný úrad pre miery a váhy v Paríži hľadal jednotku pre dokonalé spojenie humoru, nadhľadu, skladateľského génia a virtuozity, jednoznačným adeptom by bol album Bolo nás jedenásť trojice Lasica-Satinský-Filip," hovorí Mišo Kaščák o jednom zo svojich obľúbených albumov.

V divadle to bude nepochybne iný zážitok ako na festivale. Svoje urobí nielen komorné prostredie, ale aj účasť legendárneho českého hudobníka Jiřího Stivína. Virtuózny dychár si zopakuje svoje party, ktoré na album z roku 1981 nahral. Okrem neho nebude chýbať ani silná muzikantská zostava z Pohody.

Rytmiku majú v rukách Martin Valihora a Marek Minárik, gitaru Dano Salontay (Longital), klávesy Dorota Nvotová, cimbal Andrej Jarolím. Skupina je navyše rozšírená aj o sláčikové kvarteto v zložení Gabriela Rybárová, Milan Adamec, Slavo Solovic, Peter Kaščák. O projekcie sa postarali Ján Šicko a jeho študenti Šimon Chovan a Barbora Bohušová. Na Pohode vkusne dotvárali atmosféru koncertu a chýbať nebudú ani v Štúdiu L+S.

Koncerty Bolo nás jedenásť v Štúdiu L+S:

9. mája o 19:00 - kúpiť vstupenky

10. mája o 19:00 - kúpiť vstupenky

Pozrite si záznam pamätného koncertu na Pohode 2017:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Anton Repka z agentúry Pohoda Festival. Tlačovú správu sme upravili.

Titulná fotografia: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Jaro Filip, Lasica a Satinský