Z prestížneho holandského festivalu Roadburn mieria do Košíc dva americké one man / woman experimentálne projekty. Už vo štvrtok 25. apríla vystúpi v Tabačke strojný inžinier Tristan Shone známy ako Author & Punisher a "krehká" Kristin Hayter ako Lingua Ignota. Koncert sa začína o o 20:30.

Author & Punisher je projekt, za ktorým stojí strojný inžinier Tristan Shone. Vo svojej tvorbe spojil umelecké záujmy a vedecké skúsenosti na zostrojenie si vlastných nástrojov, ktoré dávajú slovu "priemyselné" nový význam. Prístup k živému hraniu ako aj tvorba tohto one man projektu zo San Diega rozhodne stojí za to.

Žánrovo sa pohybuje vo vodách industrialu. Miestami má bližšie k death-industriálnym polohám, občas k doom metalu alebo ambientnejším polohám či melodickým rockovým vlnám. Pre svoje koncerty si zostrojil špeciálny nástroj s prezývkou "Peklo stroj". Tristanove albumy vydáva prestížny label Relapse Records.


Chelsea Wolfe pre náročných

Tvorba Lingua Ignota je zámerne umiestnená na špecifických križovatkách, ktoré obsahujú prvky elektroniky, industrialu a miestami metalu popri barokovom minimalizme a folku. Niektoré médiá prirovnávajú sólový projekt umelkyne Kristin Hayter ku Diamande Galas (najmä spevom). V diskusiách sa fanúšikov zase čoraz častejšie objavujú označenia ako "Chelsea Wolfe pre náročných".

Kristin obľubuje kontakt s publikom, a tak sa väčšina jej vystúpení odohráva práve medzi návštevníkmi koncertu. Za sebou má štúdium na The School of the Art Institute of Chicago a turné s kapelami ako Amenra, The Soft Moon alebo Daughters. Na tohtoročnom festivale Roadburn v Holandsku doslova zažiarila.  


Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov Daniel Franko z Tabačky. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Author And Punisher