Pre všetkých fanúšikov syrov rôznych chutí a podôb pripravila mladá slovenská kapela Sam Handwich nový tanečný singel s netradičným názvom uuuuaaooo. Ako jeho text naznačuje, a videoklip v tom len utvrdzuje, ide o svojskú ódu na syrové pochúťky rôznych podôb a chutí.

Súčasná situácia členom kapely prirodzene neumožnila spoločne sa stretávať a pracovať na nových veciach. Dvojmesačná karanténa zabetónovala členov kapely od Prahy a Bratislavy až po Stupavu a Žilinu. S podmienkami karantény sa preto museli vyrovnať po svojom. Skladba uuuuaaooo a aj samotný klip museli vznikať výlučne v online priestore, kde prebiehalo zdieľanie námetov a pripomienok k vznikajúcemu singlu. K spolupráci na videoklipe bol tiež pozvaný talentovaný typograf a grafik Martin Pyšný, absolvent renomovanej akadémie KABK. Jedno z jeho originálnych písiem s názvom Henk Out používa kapela v klipe na viacerých miestach.

Chalani zo Sam Handwich minulý rok nezaháľali ani na poli živého hrania. Majú na svojom konte okrem iného vystúpenia na festivale Hviezdne Noci, na bratislavskom Urban Markete alebo v pražskom klube Alta. Momentálna vynútená prestávka v aktívnom koncertovaní a zrušenie letných festivalov je však pre kapelu škrtom cez rozpočet.


Leto bez festivalov, no so vznikajúcim EP

Live sety kapely Sam Handwich predstavujú totiž jedinečnú fúziu akustického a elektronického sveta, v ktorom sa dostáva do popredia improvizačný potenciál členov kapely a synergia, ktorú je možné vytvoriť len vzájomnou interakciou na koncertnom pódiu. "Je to celkom škoda, toto leto sme sa mali objaviť na line-upe viacerých festivaloch a príjemných eventoch," hovorí spevák a gitarista kapely Martin Kadlečík. "Táto situácia však pre nás tiež predstavuje príležitosť dokončiť veci, ktoré na nás takpovediac čakajú v šuflíku."

Sam Handwich sa netají svojimi plánmi na vydanie konceptuálne uceleného EP. "Viacero ďalších vecí máme rozpracovaných v pokročilom štádiu," hovorí Samuel Maco, basgitarista kapely. "Máme veľa plánov, ideme však krok po kroku. Samotný proces tvorby nás nesmierne baví. Každá nová skladba si zaslúži maximum našej pozornosti a k našej tvorbe tak chceme vždy pristupovať."

Štyria mladí muži z rôznych kútov Slovenska, ktorí spájajú svoje sily, aby priaznivcom súčasnej hudobnej scény priniesli zážitok v podobe chutného akusticko-elektronického sendviča s príchuťou šťavnatých synthov a bohatou gitarovou oblohou. Doposiaľ vydali dva single Settend a uuuuaaooo a v najbližšej dobe plánujú nahrať a vydať plnokrvné EP. Medzi ich hudobné inšpirácie patria zvučné mená ako napríklad Nicolas Jaar, James Blake, Connan Mockasin, Men I Trust či Unknown Mortal Orchestra.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli členovia kapela Sam Handwich. Text správy sme upravili.