Slovensko-česká rock'n'rollová štvorica z Prahy nedávno vydala svoju novú EP nahrávku EP s názvom Care. Čerstvú hudbu plánuje odohrať na desiatkach klubových koncertov, ale aj na letných festivaloch Colors of Ostrava a Rock for People.


Novinka vznikala počas dlhých karanténnych večerov, takže si Genuine Jacks vyskúšali písanie hudby bez vnemov z okolitého sveta. "Písanie bolo úplne iné v porovnaní s tým, na čo sme boli doposiaľ zvyknutí. Celý proces tiež ozvláštnil aj fakt, že sa na ňom podieľali aj noví členovia skupiny - Ondřej (gitara) a Tomáš (bicie)," povedal spevák a gitarista Juraj Ondrejka.


Vydaniu päťskladbového EP Care predchádzalo vydanie singla We Care spolu s klipom, v ktorom sa namiesto členov kapely či hercov predstavili psy. "Prvotná myšlienka k tomuto klipu vznikla ešte v štúdiu, kde z nejakého dôvodu všetci dostali prezývku Pes. V kapele sa máme veľmi radi, a dokonca sa navzájom aj rešpektujeme. Týmto štýlom sa rozprávame iba preto, že sme asi až moc dobrí kamoši. Tento kapelný 'meme' sme museli pretaviť aj do nášho prvého klipu a koniec-koncov aj do obalu nového EP," hovorí frontman kapely.

EP Care je špeciálne aj tým, že sa na ňom objavil aj historicky prvý featuring v rámci tvorby Genuine Jacks. V skladbe Feel sa k hudobníkom pridal Kuba Kaifosz alias Lazer Viking. Ten sa kapele postaral aj o produkciu tejto nahrávky.

Viac sa o novej nahrávke, a nielen o nej, dočítate v rozhovore, ktorý s kapelou spravil redaktor Hudba.sk Matej Kráľ. Aktuálne potvrdené vystúpenia sledujte na Facebook stránke kapely.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Katja Thalerová. Správu sme upravili a doplnili.