Britský hudobník Elton John sa po 22 rokoch dostal znova na vrchol britského albumového rebríčka, čo sa mu naposledy podarilo v roku 1990 s výberovkou The Very Best Of Elton John.

K tomuto úspechu mu dopomohlo austrálske elektronické duo Pnau v zložení Nick Littlemore a Peter Mayes, ktoré prerobilo niektoré z Johnových skladieb z rokov 1970 až 1976. Výsledkom je nahrávka Good Morning To The Night (2012), ktorá debutuje na prvom mieste UK Chartu.

Elton John, ktorý sa nedávno predstavil fanúšikom v Bratislave (reportáž), s duom Pnau spolupracuje od roku 2008, kedy ich eponymný debut označil za najlepší album, aký počul za posledných desať rokov.

Elton John vs. Pnau - Sad

Na druhú priečku sa po týždni vrátila americká skupina Maroon 5 s nahrávkou Overexposed (2012), ktorá tak na trojku odsunula Franka Oceana a jeho debutový album Channel Orange (2012). Z osmičky na štvorku sa posunul Paul Simon s albumom Graceland (1986) a prvú päťku aktuálne uzatvára Ed Sheeran so štúdiovkou + (2011), ktorému pred týždňom patrilo šieste miesto.

Až na jedenástu pozíciu sa prepadla minulotýždňová jednotka - tretia štúdiovka anglického hudobníka Newtona Faulknera s názvom Write It On Your Skin (2012). Do top 10 sa okrem Eltona Johna dostala ešte jedna novinka - desiata sólovka amerického rapera Nasa Life Is Good (2012) na osmičke. Ide o vôbec prvý album v jeho kariére, s ktorým sa mu podarilo dostať do top 10 UK Chartu.

Aktuálny britský rebríček albumov nájdete v sekcii Rebríčky.

Medzi singlami naďalej vládne Florence and the Machine

V singlovom rebríčku sa na prvom mieste udržala anglická skupina Florence And The Machine so skladbou Spectrum (Say My Name). Na prvé miesto sa formácii na čele so spváčkou Florence Welch pred týždňom podarilo prebojovať až zo 104. miesta. Je to vôbec prvá pieseň, s ktorou kapela dobyla UK Chart.

Florence and the Machine - Spectrum (Say My Name)

K žiadnej zmene nedošlo ani na druhom mieste, ktoré rovnako ako pred týždňom patrí americkej skupine Maroon 5 a raperovi Wiz Khalifovi s ich spoločnou skladbou Payphone. Na trojke je aktuálne R&B spevák Chris Brown s piesňou Don't Wake Me Up, ktorý si vymenil minulotýždňovú pozíciu s Will.i.amom a jeho singlom This Is Love na štvorke.

Na piatej priečke je už tretí týždeň po sebe pieseň Black Heart trojčlennej dievčenskej formácie Stooshe. Do top 10 sa tento týždeň nedostala žiadna novinka.

Aktuálny britský rebríček singlov nájdete v sekcii Rebríčky.

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Elton John, Florence and the Machine