14. novembra v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) opäť vystúpi basgitarista legendárnych Joy Division a New Order, Peter Hook so svojou skupinou The Light. Na Slovensko sa vráti po dva a pol roku a predstaví nový program s názvom Substance, ktorý nadväzuje na rovnomennú kompiláciu z roku 1987 a knihu vydanú v roku 2016.

Súčasťou kompilácie sú skladby Joy Division aj formácie New Order, ktorú členovia legendárnej post-punkovej skupiny založili po smrti speváka Iana Curtisa . V prípade prvého zoskupenia sa jedná o piesne, ktoré sa nezmestili na radové albumy plus kúsky z debutového EP An Ideal For Living (1978). "Neworderovská" časť Substance je kompilátom 12-palcových verzií singlov a B-sides z obdobia 1981 až 1987.

Od poslednej návštevy Bratislavy stihol Peter Hook vydať úspešnú knižnú biografiu z účinkovania v jeho bývalej kapele New Order s príznačným názvom Substance: Inside New Order. Vydal tiež štyri živé nahrávky a prebrázdil s The Light Severnú a Južnú Ameriku, Austráliu a samozrejme vačšiu časť Európy. Aj na tento rok má naplánovaných množstvo koncertov po celom svete a opäť nevynechá ani Slovensko. Prvýkrát v Bratislave vystúpil v roku 2012, teraz to bude už jeho tretí koncert v MMC.

Prečítajte si: Temné tance a veselá depresia: Peter Hook hrdo nesie odkaz Joy Division


Koncerty Peter Hook & The Light sú naživo veľkým zážitkom a väčšina ich turné je beznádejne vypredaná. Tým, ktorí mali možnosť užiť si Hookyho v MMC už dvakrát, netreba pripomínať, že ide o naozaj výnimočný projekt. Ostatní by si túto oslavu post-punku a britskej alternatívy nemali nechať do tretice ujsť.

Koncert sa uskutoční v stredu 14. novembra, začiatok koncertu je plánovaný na 20:30. Vstupenky sú už v predaji Predpredaj.sk v cenách 21 eur za státie, 25 eur voľné sedenie a 50 eur za VIP sedenie s vlastným barom, WC, fľašou vína a slanými pochutinami.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: PR / RETRO.GIGS promotion
Foto: Martin WELE Veleba

Súvisiaci interpreti: Joy Division, New Order