Prvýkrát hrali na Slovensku až na jeseň 2015, no publikum v bratislavskom Majestic Music Clube ich nesklamalo a bol z toho nezabudnuteľný koncert. Švédski priekopníci symfonického metalu Therion sa preto v roku 2018 vrátia a prídu predstaviť svoj najnovší projekt, ambicióznu rock/metalovú operu Beloved Antichrist.

Ide o projekt, na ktorom kapela Therion pracovala intenzívne niekoľko rokov. Dielo Beloved Antichrist sa skladá z niekoľkých kapitol a je založené na príbehu Antichrista od ruského autora Vladimíra Solovieva, ktorý žil v 19. storočí. Na nahrávaní sa vokálne okrem členov kapely - tenoristu Thomasa Vikströma a sopranistiek Chiary Malvestiti a Lori Lewis - podieľalo takmer 30 ďalších sólových vokalistov a rovnako veľký spevácky zbor z Moskvy.

Veľkolepá opera zahŕňa 29 postáv a obsahuje tri a pol hodiny hudby na troch CD. Je splnením celoživotného sna lídra a mozgu kapely - Christofera Johnssona, ktorý pred viac ako 20 rokmi vniesol do tvorby pôvodne death/doom metalovej skupiny prvky symfonickej hudby, čím položil základy symfonického metalu. Vydaním kultového albumu Theli odštartoval symphonic metalovú éru kapely.

Kapela, ktorá sa najskôr volala Blitzkrieg a Megatherion, tento rok oslavuje už 30 rokov na scéne. Za ten čas vydala spolu štúdiových 15 albumov, päť DVD a live albumov a odohrala nespočetné množstvo koncertov po celom svete. Album Beloved Antichrist vyjde v januári 2018 na značke Nuclear Blast a vo februári kapela vyrazí na európske turné.

Bratislavský koncert sa uskutoční 14. marca opäť v MMC a bude to veľký sviatok pre všetkých milovníkov kvalitnej rockovej a metalovej hudby a ich spojenia s operným spevom a klasikou, ale aj pre fanúšikov spájania hudobného koncertu s prvkami divadla. Ako predkapela v rámci celého turné vystúpi ruská symphonic metalová kapela Imperial Age, ktorá s Therionom koncertovala aj v minulosti. Tentokrát predstaví metalovú operu The Legacy of Antlantis. Ani táto skupina nie je slovenským fanúšikom neznáma, v Bratislave sa predstavila vlani s izraelskou legendou Orphaned Land. Ako špeciálny hosť sa na turné predstaví aj nemecká kapela Null Positiv.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Okrem Bratislavy sa koncert uskutoční aj v Prahe (15.3., Meet Factory), lístky sú už v predaji v sieti Předprodej.cz.


Zdroj: PR článok
Foto: Facebook.com/therion