Americká speváčka Miley Cyrus potvrdzuje svoj návrat na výslnie hymnou životných zmien, ktorá má potenciál stať sa veľkým hitom. Jej vlastná premena je naozaj markantná a po kontroverznej ére albumu Bangerz (2013), počas ktorej extrémne pubertálnym spôsobom presviedčala svet, že je už dospelá, tentoraz so svojou tvorbou mieri na úplne inú cieľovku.

Dokazuje to nielen zmenou hudobného smerovania, v ktorom namiesto elektroniky dominujú ľahko stráviteľné zvuky tradičných nástrojov, ale aj textami, ktoré už naozaj možno považovať za dospelé. Kým prvý singel Malibu bol vkusným vyznaním lásky staronovému snúbencovi Liamovi Hemsworthovi, novinka Younger Now je o tom, že Miley Cyrus svoju minulosť nezatracuje, no dnes je iným človekom, pretože "zmena je vec, s ktorou sa musí počítať". Zároveň v refréne spieva, že po svojom prerode sa cíti oveľa mladšia.

Ukázala, ako si predstavuje svoju starobu

Tieto slová, ale i vizuál singla s roztomilou fotografiou speváčky z detstva, zaujímavo dopĺňa videoklip. V niektorých záberoch sa Miley zabáva s bábikou alebo v elvisovskej kombinéze tancuje s deťmi, no do ulíc si vyrazí aj s partiou voľnomyseľných dôchodcov. Speváčka si s nimi vymieňa celkom náruživé priateľské bozky, čím potvrdzuje, že niečo z provokujúcej rebelky v nej ešte zostalo. Po tom všetkom, čo vo videoklipoch vystrájala v minulosti, to však už vôbec nepôsobí vulgárne či šokujúco, a asi to ani nebolo cieľom. V každom prípade celkom jasne naznačila, že svoj život si plánuje užívať naplno a nekonvenčne aj v dôchodkovom veku.

Okrem žúrovania s penzistami stojí za zmienku aj záverečná tanečná scéna, kde jej pre zmenu robia garde ľudia v strednom veku. Akoby Miley chcela v klipe názorne ukázať, že novým albumom chce osloviť všetky generácie, nielen svojich rovesníkov. A zdá sa, že zatiaľ má na úspech svojej šiestej štúdiovky našliapnuté celkom dobre. Prvý videosingel má za tri mesiace od zverejnenia už viac ako štvrť miliardy prehratí a videoklip k titulnej skladbe ich má za necelý týždeň vyše 12 miliónov. Navyše napriek výraznej zmene štýlu prevládajú pozitívne reakcie. Prirodzenosť v kombinácii s konzervatívnejším imidžom a vážnejšími textami jej totiž naozaj svedčí.


Na albume si zaspievala aj s krstnou

Album sa bude volať rovnako ako nový singel, Younger Now, a produkuje ho Oren Yoel, s ktorým Miley spolupracovala aj na spomínanej štúdiovke Bangerz a zatiaľ poslednej nahrávke Miley Cyrus & Her Dead Petz, na ktorej sa podieľala aj kapela The Flaming Lips. Spolu s titulnou piesňou albumu 24-ročná speváčka zverejnila aj jeho obal a zoznam skladieb. Ten odhaľuje jedinú "hosťovačku" - v piesni Rainbowland si Miley zaspieva so svojou krstnou mamou Dolly Parton.

Hviezda, ktorú ešte ako tínedžerku preslávilo účinkovanie v disneyovskom seriáli Hannah Montana, svoje nové ja predstaví naživo už tento víkend počas odovzdávania cien MTV Video Music Awards. A môžeme si byť istí, že to bude úplne iné vystúpenie ako to z roku 2013.

Autor: Patrik Marflák
Foto: Youtube / koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Miley Cyrus